Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'de Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) arasında yaşanan çatışmalar ile ilgili açıklama yaptı.

Açıkamada, parti üyelerinin tehdit edildiğini söyleyen Yüksek, "provokosyon" vurgusu yaparken, "Kışkırtmalarla olayların çıkması isteniyor. Dünden bu yana olaylar patlak vermiş durumdadır. Gelişmelerin yaşanmaması için, HÜDA-PAR ile birçok kez görüşmeler yaptık. Provokasyona girmemelerini söyledik. Kimi mutabakatlar olmasına rağmen yeniden böyle bir provokatif olaylar gerçekleşti. Bu kesimlerin amacı Türkiye'deki çözüm sürecini provoke etmektir" dedi.

"Devletin ve HÜDA-PAR'ın saldırı girişiminde olduğunun bilincinde ve farkındayız" diyen Yüksek, "provokasyonlara gelinmemesi için haftalardır çaba sarf ettiklerini ancak buna rağmen dünden beri olayların yaşandığını, diğer illere yayılmasının istendiğini" söyledi.

Yüksek şöyle konuştu: "Seçim dönemine girilmişken AKP'nin de bundan nemalanmak istediğini biliyoruz. Daha fazla insanın hayatını kaybetmesine, daha fazla insanın zarar görmesine, çözüm sürecinin kendi mecrasında akmasına engel olacağından başka bir şey yaratmayacaktır.

Bu güçlere, halkımıza ve partimize yönelik saldırılara son verme çağrısında bulunuyoruz. Bu bir oyundur, tuzaktır. Bizleri, insanlarımızı şiddet içerikli bir tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Cizre'de yurtsever bir gencimiz hayatını kaybetti. Ama asla silahla karşılık verilmemeli. Tepkimiz demokratik temelde olmalı ancak bunu aşan bir sürece girilmemeli. Bu bir tuzaktır. Bu tuzağa karşı herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bilinçli ve örgütlü olarak bu oyunu bozacağımızı belirtmek istiyorum.

Çatışmaları körükleyen emniyet güçleridir. Halkımız üzerine silahlı şekilde ateş açtıklarını biliyoruz."

Kaynak: ANF / Foto: Hürriyet