HDP, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Tekman ilçesinde miting düzenledi. Mitinge DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de katıldı. Yüksek, burada yaptığı konuşmada HDP'ye yönelik saldırılara dikkati çekerek, "AKP, Ergenekoncular ve IŞİD çeteleri eliyle HDP'ye saldırıyor" diye konuştu. "AKP kandan besleniyor," diyen Yüksek, "AKP onun için savaş istiyor, onlar istemese bizler barışı getireceğiz. Kirli oyunları tutmadı. Türkiye ve Kürdistan büyük bir heyecanla barajları başlarına yıkacak. 7 Haziran'da aynı zamanda egemenlerin de sonu gelecek" dedi.

DBP Eş Geneş Başkanı Kamuran Yüksek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"KİRLİ İŞLERİNİ ERGENEKONCULAR VE IŞİD'CİLERE YAPTIRIYORLAR"

"Adana ve Mersin'deki saldırıların tek sorumlusu AKP'dir. Failli de bellidir. Çıkıp her gün televizyonlarda bu partiye tehdit edeceksiniz ondan sonra 'Kimin ne yaptığını bilmiyorum' diyorsunuz. AKP hem Ergenekon hem de IŞİD ile ilişki halindedir. Kirli oyunlar tezgahlamaktadır. Erdoğan ne diyorsa ertesi gün Doğu Perinçek aynısını söylüyor. Ergenekoncuları serbest bıraktılar, şimdi de işbirliği halindeler. Bu kirli işlerini Ergenekonculara ve IŞİD'cilere yaptırıyorlar."

"SEN HIRSIZSIN ERDOĞAN!"

"Sen hırsızsın Erdoğan. Hırsızlık yaptığınız, yolsuzluk, katliam yaptınız. Dünyada sayılı zenginler arasına girdin."

DİYANET TARTIŞMALARI

"Şeyh Said'i idam ettiler, Diyanet onay verdi. Seyit Rıza'yı idam ettiler diyanet onay verdi. Diyanet halkların dinini imanının önünü kesmek için kuruldu. Melelerimiz ve seydalarımız da çok iyi bilir bunu. Şeyh Sait'in Seyit Rıza'nın yolunda gideceğiz bu topraklarda verilmiş bedellerimizin yolunda ilerleyeceğiz."

"HDP SEÇMENİNE BASKI YAPIYORLAR"

"Her gün çıkıp alanlarda HDP oy için baskı yapıyor diyorlar. Efkan Ala, Horasan'da belediye üzerinden muhtarlara 'Eğer köyünüzden bir oy çıkarsa HDP'ye sizlere hizmet etmeyiz' diyor. Asker ve polisin eliyle yapılan zulmü hepimiz biliyoruz. Şimdi kim baskı kuruyor. Askerlerle köylere gidip halkı tehdit ediyorsunuz, bayraklarımızı indiriyorsunuz. Peki baskıyı yapanlar kimdir bu durumda. Kamu kurumlarını seferber edip seçim ve oy için halka baskı kurup tehdit ediyorsunuz. Oy için halkı tehdit eden de AKP'dir baskı kuran da odur. Asker ve polis AKP'ye çalışıp oy toplamakta."

"İKİNCİ ZAFERİ KOBANÊ'DE KUTLAYACAĞIZ"

"İlk zaferi Kobanê'de kutladık, ikinci zaferi ise 7 Haziran'da kutlayacağız. Egemenlerin sonunu getireceğiz. AKP kandan besleniyor. Savaştan besleniyor. AKP onun için savaş istiyor onlar istemese bizler barışı getireceğiz. Kirli oyunları tutmadı. Türkiye ve Kürdistan'ın büyük bir heyecanla barajları başlarına yıkacağız. 7 Haziran'da aynı zamanda egemenlerin de sonu gelecektir." (DİHA)