Boluda iki günlük kamp yapan Ahmet Davutoğlu ekibi, parti programı ve tüzüğünü büyük oranda şekillendirdi.

Partinin ismi ve logosuna yapılacak bir iki toplantıdan sonra karar verileceği belirtilirken, kurucular kurulunun da 130 kişiden oluşması bekleniyor. Kurucular kurulunda eski AKP, CHP, HDP ve MHPli isimlerin yer aldığı kaydediliyor.

Cumhuriyetten Emine Kaplanın haberine göre Ahmet Davutoğlu ekibi, yeni partinin kurulması için gün sayıyor. 15 gün içinde kurulması beklenen parti için İçişleri Bakanlığı’na sunulacak kuruluş dosyası hazırlıklarına başlandı.

Kurucular kurulunda 130 ismin yer alması beklenirken, Davutoğlu ekibi bu isimler arasında yalnızca eski AKPlilerin değil CHP, HDP ve MHP’de siyaset yapmış isimlerin yer alacağını belirtiyor.

Parti hazırlıklarında yer alan bir siyasetçi, Etyen Mahçupyan, eski YÖK Başkanı Yusuf  Ziya Özcan, eski HDP eski milletvekilleri Müslüm Doğan ve Mehmet Ali Aslan, CHPli İhsan Özkes, eski vali İzzettin Küçük ve 15 Temmuzda hayatını kaybeden  AKPli Erol Olçokun eşi Nihal Olçokun kurucular listesinde yer alacağını söyledi.

Olçok dün bu kararı duyurdu.

Kurucular Kurulu’nda 25 kadın, 25 genç, Alevi örgütlerinden 5 ismin olacağı, Türkiyenin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardımın yeni partide yer almak için emekliliğini istediği kaydedildi.

Davutoğlu, hafta sonu Bolu’da kurucular kurulunda yer alması beklenen isimlerle program ve tüzük taslağı, partinin ismi ve amblemiyle ilgili 2 günlük bir toplantı yaptı.

Toplantıda program ve tüzüğe büyük oranda şekil verilirken, partinin ismi ve amblemiyle ilgili bir iki toplantı daha yapıldıktan sonra karar verileceği belirtildi.

Partinin yönetim kurullarının adlarının diğer partilerde olduğu gibi MYK, MKYK, Parti Meclisi ve Başkanlık Divanı olmayacağı, farklı bir yapılanmaya gidileceği kaydedildi.