Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ortada müzakere edilecek bir şey yok’ diyerek çözüm sürecine geri dönülmeyeceğini açıklamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da bugünkü grup toplantısında “Kimse terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin… Geri dönüş yoktur ve asla olmayacaktır.  Bizim bundan sonra tek muhatabımız milletimizdir. Kararlılığımız tamdır” ifadesini kullandı.

Konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır ziyareti üzerinden Kürt sorununa ayıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu.

BAKANLAR KURULU

Davutoğlu, 11 Nisan’da da Urfa’da  Ankara dışındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yapacaklarını açıkladı.

Davutoğlu sık sık ‘terörle mücadele’ye devam edecekleri vurgusunu yaparak, Erdoğan ile aynı çizgide olduklarını hissettirdi! Konuşmasında, şöyle dedi:

OPERASYONLAR

Çatışmaların durması, milletimizin huzur ve emniyete kavuşması için güçlü bir devletin yapması gerekeni yaptık. Biz huzur ortamı sağlarken, PKK terör örgütü çukur kazarak, hendek kurarak yeni bir süreç başlattı. Biz de her tehdide karşı yapılması gerekeni yaptık. Ve tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattık. Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyordur.

Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Herkes eleştirilebilir. Ama kişisel, ideolojik tatmin ve rayting uğruna kimsenin onuruyla ve hele hele Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir makamında duran sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız. Cumhurbaşkanlığı makamı bütün bir milletimizin onur makamıdır. 2 gün önce sayın Merkel’le yaptığım telefon görüşmesinde Almanya’daki bazı yayınların altını çizdim ve kabul edilemezliğini söyledim. Alman Sözcü dün ‘Basın özgürlüğü sınırsız değildir’ diyerek önemli bir vurgu yaptı. Buradan sayın Merkel’e yaptığı açıklama dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum.