Cizre Belediyesi'ne kayyım atamasını protesto etmek için bir araya gelen partililer ve yurttaşlara polis müdahale etti. Yaşanan arbedede HDP'li Nuran İmir boynundan yaralandı. 

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak’ın Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'ın görevinden uzaklaştırılıp, yerine ilçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun kayyım olarak atanması kentte tepkiyle karşılandı. Sabah saatlerinde kayyım atanmasıyla birlikte belediye binası ve HDP İlçe Örgütü binasına giden yollar onlarca zırhlı araçla polisler tarafından kapatıldı. Ayrıca, kentin birçok noktasına zırhlı araçlar yerleştirildi. 
 
KİTLE YÜRÜMEK İSTEDİ
 
Buna rağmen, aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, yerlerine kayyım atanan Belediye eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ ile birlikte çok sayıda kişi parti binasında toplanmaya başladı. Çok sayıda yurttaşında destek verdiği partililer bina önünde açıklama yapmak istedi. Ancak, polisler bir süre önce Valilik tarafından eylem ve etkinliklere getirilen "yasak" kararı gerekçesiyle açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine yürüyüşe geçen kitlenin etrafı polisler tarafından kalkanlarla çevrildi. Bu sırada HDP'li seçilmişler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. 
 
VEKİL HASTANEYE KALDIRILDI, 4 GÖZALTI
 
Yaşanan gerginlik üzerine polisler, aralarında HDP'li Belediye Meclis üyeleri Mesut Uçkaç ile Serhat Küçük'ün de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet tarafından birçok kişi de cop ve kalkanlarla darp edildi. HDP'li Nuran İmir de başında darbe alması üzerine İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. HDP'li İmir'in boynundan darbe aldığı ve röntgeninin çekildiği öğrenildi. Uzun bir süre devam eden arbede sonrası partililer ve yurttaşlar parti binasına geçerken, polisler de kalkanlarla kapıyı kapattı. 
 
HORTUM İLE POLİSLERE SU SIKTILAR
 
"Direne direne kazanacağız" sloganları atan kitle ile polisler arasında başlayan arbede kapı girişinde de uzun bir süre devam etti. Kitlenin hortum ile polislere su sıkması dikkat çekti. Polisler ise, gaz bombası pimini çekerek parti binasının içerisine attı. Gaz bombasının kitle tarafından geri gönderilmesi üzerine, kapı önündeki polisler geri çekildi. Yine, partililer sık sık ses çıkarma eylemi yaptı. 
 
Görüntü almak isteyen muhabir ve vekil danışmanları ise kimi polisler tarafından kalkanlarla engellendi.