CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, tüm vatandaşların askı listelerini kolayca kontrol edebilecekleri bir uygulamayı başlattıklarını belirterek, vatandaşların www.chp.org.tr/HaneSorgula.aspx adresine girerek nerede oy kullanacaklarını, kayıtlı bulundukları hanede oy kullanacak diğer seçmen bilgilerini ve kayıtlı bulundukları adreste oy kullanacak diğer seçmenlerin ad-soyadı bilgilerini görebileceklerini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “bu linki tıkla, seçmen kütüğünde kaydın var mı, evinde ve apartmanında kaç kişi kayıtlı, kaydı olmayan komşun, mükerrer veya yanlış yazılan kimse var mı gör” dedi.

- ASKI LİSTELERİNİ KONTROL ETMEK ÖNEMLİ-


Seçim süreçlerine ve sonuçlarına güven duyulması ve olası hataların önlenebilmesi için seçim günü işlemleri kadar seçim öncesindeki askı işlemlerinin de hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Halıcı, şöyle dedi:

“Daha önceki seçimlerde vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan yanlışlıklar, eksiklikler ve fazlalıkları muhtarlıklara asılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin kontrol ederek bulmak kolay olmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm vatandaşlarımızın askı listelerini kolayca kontrol edebilecekleri bir uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız www.chp.org.tr/HaneSorgula.aspx adresine girerek nerede oy kullanacaklarını, kayıtlı bulundukları hanede oy kullanacak diğer seçmen bilgilerini ve kayıtlı bulundukları adreste (bina/apartman vb.) oy kullanacak diğer seçmenlerin ad-soyadı bilgilerini görebileceklerdir. Hatalı olan bilgilere dönük itirazların 31 Mart 2011 tarihine kadar ilçe seçim kurullarına yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızı, bu uygulamayı kullanmaya ve yakınlarına duyurmaya davet ediyoruz.”

GERÇEK GÜNDEM