CHP Ağrı İl Başkanı Birol Öztürk, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan’ın partiden ihraç edildiğini açıkladı. Öztürk, haberin medyada yer almasının ardından ise açıklamasını ''düzeltti" ve "İhraç etmedik, disiplin kuruluna sevk ettik" dedi. Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sayın ise Gerçek Gündem'in sorularını yanıtladı.

Tartışmaların odağına oturan CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, "Ağrı İl Örgütümüz tarafından ihraç edildiğime ilişkin açıklama doğru değil. Çünkü; İl Örgütü'nün ihraç etme yetkisi yok. İl Örgütü hakkımda bir şikayet varsa disipline sevk eder. Disiplin Kurulu ifademi alır. Sonra da Yüksek Disiplin Kurulu'na karar gönderilir. Bunların hiçbiri olmadı" dedi.

CHP Ağrı İl Örgütü'nün Kanaltürk'te ve bazı TV'lerde yaptığı konuşmalardan ötürü hakkında soruşturma başlattığını belirten Sayan, "Bu soruşturma sanki partiden ihraç edilmişim gibi yansımış basına. İl Başkanımız daha sonra bu açıklamayı düzeltmiş. İhraç edilmediğimi, Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimi duyurmuş" ifadesini kullandı.

Sayan, şöyle konuştu: "Haberi okudum ve hemen genel merkeze gittim. Nihat Matkap, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil ve Faik Öztrak'la görüştüm. Sayın Matkap'la aramızda bir konuşma geçti. O'nu şimdi sizinle paylaşmak istemiyorum. Salı günü bir basın toplantısı yapıp anlatacağım. Kanaltürk'te ve bazı TV'lerde yaptığım konuşmalardan dolayı partiden atılmak istenmemin takdirini kamuoyuna bırakacağım."