İstanbul Ortaköy’de dün gece saldırıya uğrayan Reina’ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bu tür olayların tüm toplumu birleştirmesini gerektirdiğini belirterek, “Bir yaşam tarzını hedef alan bir saldırı söz konusudur” dedi. 

İstanbul Ortaköy’de bulunan Reina adlı gece kulübüne dün gece 01.15’te düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, dördü ağır 65 kişi de yaralandı.
Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmazken, resmi makamlarca da örgüt adı telaffuz edilmedi.

‘YAŞAM TARZINI HEDEF ALAN SALDIRI’

Olay yerine gelen CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi, saldırıda, bombalı araç ya da intihar saldırısı dışında farklı bir yol izlendiğini söyledi.

“Bir yaşam tarzını hedef alan saldırı söz konusudur” diyen Hamzaçebi, olayın ardından herkesin yas tutması gerektiğini, ancak bu şekilde terörün yenileceğini anlattı.

“DİMDİK DURMALIYIZ”

Mehmet Akif Hamzaçebi, “Olay yerini gördünüz mü ?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Olay yerinde yetkililer delil tespitini yapıyor. O arkadaşları izledik. Bizzat delillerin toplandığı yere girmedim tabii ki. Görebileceğim yerden olay yerine baktım. Vahşetin izlerini orada görüyorsunuz. Kutlamayı yapan topluluğun bulunduğu yerde büyük bir dağınıklık var. Silahın, ateşin elbetteki oradaki izleri var. İnşallah bu olayı gerçekleştirenler yakalanır. Sorumlular ortaya çıkar. Dilerim ki bu terör olayı son olsun. Terörü kanıksamamalıyız. Buna alışmamalıyız. Birileri böyle istiyor olabilir. Buna karşı dimdik durmalıyız.”

OLAY YERİNDE SON DURUM 

Polis ekipleri, saldırının meydana geldiği Reina’ya çıkan Muallim Naci Caddesi’ni trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplama çalışmalarını sürdüyor. Reina’ya mavi branda çekildi, Türkiye bayrağı asıldı.

Olay yerinde özel timler nöbet tutarken caddenin ne zaman trafiğe açılacağı, çalışmaların ne zaman sona ereceği bilinmiyor.