CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gök,“CHP’nin içinde kendi yetkili kurullarında çözebileceği sorunlar devasa hale havuz medyası tarafından getirilmek suretiyle CHP’de bir şeyler oluyor algısı yaratılmak isteniyor. Bu ilgi CHP’yi karıştırmaya dönüktür. Biz bunun içerisinde iktidarın da her kesimin de üst çevrelerin de parmağı ve talimatı olduğunu biliyoruz. Tüm CHP tabanı ve yönetimi partinin basın önünde tartışılmasından rahatsızdır” dedi.

 ‘CHP’DE BİR ŞEYLER OLUYOR ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR’

“Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’yi yıpratmak üzere CHP’ye bir operasyon yapılıyor dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, şu yanıtı verdi:

“Havuz medyasında CHP’ye dönük bir takım haberlerin yoğunlaştırılarak, artırılarak haber yapılmasıyla CHP’de bir şeyler yaratılmak istendiği muhakkaktır. Bu CHP’nin içinde kendi yetkili kurullarında çözebileceği sorunlar devasa hale havuz medyası tarafından getirilmek suretiyle CHP’de bir şeyler oluyor algısı yaratılmak isteniyor.

Bu ilgi CHP’yi karıştırmaya dönüktür. CHP’de bir şeyler oluyor demeye dönüktür. Biz bunun içerisinde iktidarın da her kesimin de üst çevrelerin de parmağı ve talimatı olduğunu biliyoruz.

Bu büyük dev parti öyle ayak oyunlarıyla işgal edilecek, ayak oyunlarıyla gündemi işgal edilecek, ayak oyunlarıyla sarsılacak bir parti değildir.

Biz havuz medyasının bu anlayışının CHP’yi karıştırmaya dönük olduğunu bilen bir anlayışla onu bertaraf edecek çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde göstermek suretiyle kararlı bir şekilde yola devam edeceğimizi herkesin bilmesini isterim.”

‘HER PARTİDE BİR TAKIM TARTIŞMALAR VAR’

Bir başka soruya da Gök, “Her partide birtakım tartışmalar var. MHP’de yok mu bu tartışmalar? İktidar partisinde yok mu? CHP’de görüşlerini ifade eden arkadaşlarımız var, olabilir, biz bunları demokratik bir olgunlukla karşılıyoruz ama sonuçta yetkili kurullarımız karar veriyor.

“MEDYA ÖNÜNDE CHP’Yİ TARTIŞTIRMAMALIDIR”

Yarış yapmasını da biliriz ama demokratik kuralları işletmesini de biliriz, partiyi yönetmesini de biliriz. Bu nedenle birkaç açıklamadan yola çıkarak CHP ile ilgili birtakım söylemler geliştirmenin mümkünatı yoktur. Önemli olan bütün arkadaşlarımızın bu süreçte medya önünde CHP’yi tartıştırmamalıdır.”

Selin Sayek Böke’nin partideki görevinden ayrılmasına ilişkin soruya Gök, “Kendisi çok değerli bir siyasetçi ve akademisyen, çok faydalandık kendisinden” dedi.

Bir başka soruya da Gök, “Genel Başkanımız şunu ifade etti, bir kere sadece Genel Başkanımızın değil tüm parti tabanı CHP’nin basın önünde tartışılmasını istemiyor. Söyleyecek sözü olan herkes Genel Başkanımıza anında ulaşabilecek yakınlıktadır. Yetkili kurullar içinde olmak ve orada kalmak kaydıyla herkes her şeyi Genel Başkanımızla paylaşabilme özgürlüğüne sahiptir. Bu nedenle tüm CHP tabanı ve yönetimi partinin basın önünde tartışılmasından rahatsızdır. Söyleyecek sözü olan herkes yetkili kurullarımızda ve Genel Başkan’a ne isteyebiliyorsa söyleyebilmektedir ama CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına fırsat verilmemesi gerektiği önemli bir parti sorumluluğu diye düşünüyoruz” dedi.

Bir başka soruya da Gök, “Şimdi ne yapalım da CHP’nin önünü keselim bu ‘hayır’ için oy kullanan kesimin bir araya gelmesini engelleyelim arayışıdır” dedi.