CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AKP’li Zeyid Aslan ve CHP’li Muharrem İnce arasındaki küfürlü kavgaya değindi.

Konu hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Aygün şunları söyledi:

"Herkes kendisine layık konuştu, çok kötü, utanç verici sahneler. Meclis zaten son derece itibarsız bir yer. Böyle bir Meclis'te bir milletvekilinin başka bir milletvekilinin annesine, karısına hatta onun cinsel kimliğine küfür etmesi, sokak düzeyinin bile gerisinde bir üslup kullanılması son derece utanç verici. Böyle giderse çok korkunç şeyler olacak. Bu kadar küfrün havada uçuştuğu bir yerde daha kötü olaylar olabilir.

Zeyid Aslan, Tayyip Erdoğan'ın avukatlığından, herkesin anasına, karısına küfür eden bir merhaleye düştü. Önce Tayyip Erdoğan'ın vekiliydi, şimdi bütün ulusun vekili ve herkese küfür ediyor. Bence Tayyip Erdoğan da sorumludur, getirdiği adamın kalitesi ortaya çıktı. Cinsel olarak da ağır sorunlar yaşadığını düşünüyorum. Cinsel olarak normal yaşayan bir insan böyle şeyler söyleyemez. Onu Tayyip Erdoğan'a havale ediyorum avukatı olarak. Hep cinsel organı ile konuşuyor; biz aklımızla düşünürüz, cinsel organımız ile düşünmeyiz. Arkadaş Meclis'e geleli cinsel organı dilinden düşmüyor. Utanç verici bir şey."

Aygün, istemeleri halinde her perşembe gecesi Meclis'in herhangi bir yerinde cem yapabileceklerini, bunun için Meclis Başkanlığı'na ve mahkemeye ihtiyaçları olmadığını söyledi. (Cumhuriyet)