CHP, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet edilmesine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteriği, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet edilmesine yanıt verdi.

CHP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hukukun üstünlüğüne inanan ve yargı kararlarına asgari saygısı olan bir Cumhurbaşkanı kaçak sarayda oturmaz.

Hukukun üstünlüğü ilkesini içselleştirmiş, helal ve haram kavramlarını vicdanının ve ahlakının temel ölçüsü haline getirmiş Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaçak saraya gitmesi söz konusu dahi değildir.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “altın kaplama klozet” iddialarıyla ilgili, “Eğer ana muhalefetin başındaki zat, dürüstse, namusluysa, Bakın ben yarın Iğdır ve Erzurum’da olacağım, hemen bu akşam Genel Sekreterime talimat vereceğim- buyursun gelsin, Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde buraları dolaşsın, herhangi bir lavaboda, tuvalette acaba böyle altın kaplama bir klozet bulacak mı?” demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu inceleme yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet etmişti. (İMC Tv)