CHP kulislerinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği Kadıköy Belediye Başkan adaylığı için Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in isminin gündeme geldiği belirtildi. Ancak, Tekin'in adaylığa sıcak bakmadığı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında hafta sonu yapılan PM toplantısında adayı belirlenemeyen 250 seçim noktasından biri olan Kadıköy için adayın kim olacağının belirlenmesi yetkisi Kılıçdaroğlu'na verilmişti. Aykurt Nuhoğlu ve Canan Kaftancıoğlu isimlerinin telaffuz edildiği Kadıköy için dün öğlen saatlerinde sürpriz bir isim gündeme geldi.

TEKİN SICAK BAKMIYOR

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; CHP kulislerine düşen sürpriz ismin yıllarca Kadıköy'de siyaset yapan Genel Başkan Yardımcısı Tekin olduğu iddia edildi. CHP'de bir grubun Tekin'in adaylığına sıcak baktığı ifade ediliyor. Ancak Tekin'in adaylık önerisinin kendisine iletilmesi halinde reddetmeyi öngördüğü de kulislere yansıdı.

Kadıköy adayının bu hafta içinde belirlenmesi öngörülüyor. Dün gerçekleştirilen MYK toplantısında ise Kadıköy başta olmak üzere adayı belirlenmeyen ilçe ve beldelere kimlerin aday gösterileceği konusunun ele alınmadığı öğrenildi. Toplantıda, belediye meclisi ve il genel meclisi listelerinin il ve ilçe yönetimlerinin inisiyatifine bırakılması konusunda ilke kararı alındığı ifade edildi. Toplantıda bu hafta içinde TBMM gündemine alınması beklenen HSYK teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.