HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, muhalefet milletvekilleri tarafından paylaşılan 'Meclis'te Kabul Edilmeyen Konular' başlıklı tablonun 'hayal ürünü' olduğunu açıkladı.

Meclis'te İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesi ile gündeme gelen 'T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması' teklifinin reddedilmesinde CHP'liler evet, AKP'liler ret, HDP ve MHP'lilerin ise çekimser kalmasının ardından muhalefetin eleştirilerinin hedefi olan HDP'den yanıt geldi.

'YAYINLANAN TABLO TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR'

HDP Grup Başkanvekili, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Twitter hesabından paylaştığı 'Meclis'te görüşülen ancak kabul edilmeyen konular' başlıklı tablonun iki muhalefet partisi milletvekili tarafından paylaşıldığını açıkladı.

HDP'nin tüm konularda çekimser kaldığının görüldüğü tabloya tepki gösteren Bilgen, "Oy hesabıyla HDP hakkında açıkça yanlış beyan vermek muhalefeti alternatif haline getirmez siyasete olan güveni tümden bitirir" dedi.

İkinci mesajında, yayınlanan tablonun tamamen hayal ürünü olduğunu belirten Ayhan Bilgen, tepkisini "Bu tablo iki muhalefet partisinden de milletvekillerinin paylaşmasına rağmen tümüyle hayal ürünüdür. HDP yürüttüğü tutarlı ve kararlı muhalefetin bedelini ödüyor. Diğer muhalefet partilerine iftira etmeye ihtiyaç hissetmeyecek kadar da kendinden emin yürüyor" ifadeleriyle dile getirdi.

Halka ahmak muamelesi yapmanın siyasi seviye göstergesi olduğunu belirten Bilgen, "Nasıl olsa kimse zahmet edip meclis tutanaklarına bakmaz diye yalan beyana umut bağlamak muhalefet değil çaresizliktir" dedi.

GERGERLİOĞLU: YALAN BEYANDA BULUNANLARIN YÜZÜ KIZARACAK MI BİLMİYORUZ

HDP Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu da CHP ve İYİ Partili vekillerin sosyal medyadan paylaştığı tabloya tepki gösterdi.

HDP'nin yarın araştırma önergeleri ve yasa teklifleri hakkında kullandığı oylarının doğru sonuçlarını yayımlayacağını açıklayan Gergerlioğlu, "Yalan beyanda bulunanların yüzü kızaracak mı bilmiyoruz ama hep bilinir ki yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek