CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul ilçe belediyelerinde aday gösterdiği tek kadın siyasetçi Emel Bilenoğlu oldu.

Eyüpsultan Belediyesi için aday gösterilen Bilenoğlu, 1971 Amasra doğumlu ve Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu.

Aynı zamanda CHP’nin Eyüpsultan’da Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği ilk kadın olan Bilenoğlu, 1993 yılından 2006 yılına kadar özel sektörde tasarım müdürlüğü ve koordinatörlük yaptı.

2006’dan 2014 yılına kadar, “Emel Bilenoğlu Trend” adını verdiği kendi firması ile iş hayatında yer alan Bilenoğlu çeşitli firmaların tasarım danışmanlığında bulundu.

Eyüpsultan’da, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi olan ve ilçede Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kurulmasında çalışan Bilenoğlu, kendisiyle ilgili bir tanıtım yazısında mevcut belediyecilik anlayışını, “Özellikle de siyasetin içine girdikten sonra bu güzel ilçeyi sokak sokak gezme ve öğrenme şansına sahip oldum. Tanıdıkça da Eyüpsultan’da sosyal belediyecilik adına tasarımsal düşüncenin hayata geçilmesi adına çok büyük eksiklikler olduğunu fark ettim” diyerek eleştiriyor.

ADAYLIĞININ ARDINDAN SALDIRI YAPILDI

Cafer Bilenoğlu ile evli ve iki çocuk annesi olan Emel Bilenoğlu’nun ilçede yapılan anketlerde aday adayları içerisinde ilk sırada yer aldığı belirtiliyor.

Ancak isminin açıklanmasının hemen ardından CHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı binasına gelen ve adaylığına itiraz eden bir grup, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’in de aralarında olduğu üç partiliyi yaraladı.

Bugün bir kişinin gözaltına alındığı saldırı ile ilgili CNN Türk’e açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, saldırının başka bir aday adayının destekçileri tarafından yapıldığını belirterek, “Bu olaydan anlaşıldığı üzere demokrasiyi sindiremeyen birisi, iyi ki onu aday göstermemişiz” dedi.

CUMHURİYET: HAKAN KIRAN ÖNERDİ

Cumhuriyet gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde ise eşi Cafer Bilenoğlu’nun AK Partili İsmail Kavuncu döneminde belediye meclisine aday olduğu belirtildi.

Yine aynı habere göre Emel Bilenoğlu’nu Eyüpsultan adaylığı için CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na öneren ise kamuoyunda çok tartışılan Kabataş Martı Projesi’nin mimarı Hakan Kıran.