Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın uyarı istemiyle disipline sevkine oy birliği ile karar verdi.

Özcan'ın, çocuk sahibi olamayan bir kadının kendisinden yardım istemesiyle ilgili cinsiyetçi ifadeler kullanması üzerine CHP konuyu MYK'de değerlendirme kararı almıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz, sindirebilmemiz mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı bu yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kuruluna uyarılması talebiyle oy birliği ile sevkine karar verdik” dedi.

Öztrak, CHP Erzurum il başkanı hakkındaki taciz iddiaları ile ilgili, “CHP’de bu tür iddiaların üzeri kapatılmaz. Kol kırılır yen içinde kalır denmez. Taciz asla kabul edilemez. Erzurum İl Başkanının istifası alınmıştır. Bunun dışında süreç yargıda işleyecektir. Hukuk ne diyorsa o olacaktır” diye konuştu.