CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidara seslenen Öztrak, "Saraylarınızdan milletin halini görmüyorsunuz, millet cinnet getirme noktasına geldi" dedi.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

156 ülkeye destek milletin bütçesine gelince köstek. Bu kadar mı bu millete yabancılaştınız? Saraylarınızdan milletin halini görmüyorsunuz, millet cinnet getirme noktasına geldi.

Salgında milletimizi hastane, gasilhane kuyruklarına soktular yetmedi. Saray hükümetinin yokluk demek olduğunu, tek adam vesayet rejiminin kuyruk demek olduğunu millete en acı şekilde gösterdiler. Şimdi çıkmışlar 156 ülkeye yardım yapmakla övünüyorlar.

ASGARİ ÜCRET

Buradan açık çağrı yapıyoruz, tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/avro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı.

Şimdi hamama giren terleyecek. Yok öyle sarayda oturup. Siz tarafsız cumhurbaşkanı değilsiniz. Siz partili cumhurbaşkanısınız. Sizin gibi parti genel başkanlarına konuşamazsınız.

'GİDİCİSİNİZ SAYIN ERDOĞAN'

Sakın ola ki kendinizi devlet sanmayın. Devletimiz payidar, siz gidicisiniz sayın Erdoğan. Bizim genlerimizde Kuva-yi Milliye var. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti var.

2018'de İçişleri Bakanı'nı polislerin sehven dinlediği ortaya çıkmıştı. Kendinin dinlendiğinin farkında olmayan bir İçişleri Bakanı.