CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'ye Meclis Başkanlığı'nı 'ikram eden' MHP'nin, "TBMM Başkanlığı için MHP’den gelen çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu CHP neden desteklemedi," eleştirilerine cevap verdi. Özel, MHP Genel Merkezi'nin telefonlarının kilitlendiğini, grup odasında telefonların açılamayacak duruma gelindiğini belirterek, "Milletvekillerinin cep telefonlarına gelen tepki mesajlarından dolayı son derece rahatsızlar. Bir savunma mekanizması geliştireceklerse bunu da bir tutarlılık çerçevesi içinde yapmalarını bekleriz. HDP’nin verdiği selamı bile almayan MHP, CHP İhsanoğlu’nu destekleseydi, 50 HDP oyunu ne yüzle istiyor? Ya da bunu bugün hangi akla, hangi mantığa, hangi siyasi tutarlılığa sığdırarak böyle bir savunma ile CHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi gerektiğini söylüyor?" diye konuştu.

"HDP'YE YÖNELİK TUTUMU MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜRÜZ"

CHP'li Özgür Özel, Meclis Başkanlığı seçimi ve son dönemki Meclis gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis başkanlık divanının dağılımı konusuna değinen CHP'li Özgür Özel, MHP'nin HDP'nin katip üye sayısını düşürmeyi hedeflediğine dikkati çekerek, "[...]MHP’nin rakamı azaltma veya arttırmasına yönelik kendilerinin HDP ile farklılaşmasını sağlamaya yönelik yaklaşımı da milli iradeye saygısızlık olarak görürüz, eşit sandalyeye sahip kimselerin eşit temsilinden rahatsız olmanın da CHP’nin demokrasi anlayışına uygun olmadığı bilgisini vermek isterim," dedi.

"HDP'NİN VERDİĞİ SELAMI BİLE ALMAYAN MHP..."

Özel, bir gazetecinin, "Yusuf Halaçoğlu’nun 'çatı adayımızı neden CHP desteklemedi' gibi bir açıklaması var bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"MHP’nin içinde bulunduğu durumu anlamaya çalışıyoruz. Genel merkezinin telefonları kilitlenmiş, grup odasında telefonları açamayacak durumdalar. Milletvekillerinin cep telefonlarına gelen tepki mesajlarından dolayı son derece rahatsızlar. Bir savunma mekanizması geliştireceklerse bunu da bir tutarlılık çerçevesi içinde yapmalarını bekleriz. Dedikleri Ekmeleddin İhsanoğlu desteklenseydi, MHP’nin seçimden beri ana tezi HDP’nin olduğu hiçbir yerde olmayız. HDP’nin destek verdiği CHP-MHP hükümetinde olmayız, CHP azınlık kursa HDP destekleyecekse biz desteklemeyiz. Bir çok formülü itip sadece AKP’li formülleri bırakmış olan MHP bugün diyor ki 'İhsanoğlu’na CHP destek verseydi'. Saatlerimizi geri alıp o desteği verdiğimizi varsayıyoruz. 50 oy eksikleri var. HDP’nin verdiği 50 oyuna ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi HDP’nin verdiği selamı bile seçimden beri almayan MHP, CHP İhsanoğlu’nu destekleseydi 50 HDP oyunu ne yüzle istiyor? Ya da bunu bugün hangi akla, hangi mantığa, hangi siyasi tutarlılığa sığdırarak böyle bir savunma ile CHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi gerektiğini söylüyor? CHP’nin adayına HDP’den gelen 50 oy ve eğer MHP’den 78 geçersiz oy Baykal’a gelseydi Baykal’ı seçtiriyordu. Bunu yapmadıkları için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gösterdiği adaya meclis başkanlığını altın tepside sundukları için 7 Haziran günü aldığı derse rağmen AKP’nin seçimden sonra ilk tökezlemesinde koltuğunun altına girip koltuk değnekleri olup onları destekledikleri için tabanlarında infiale karşı yaptıkları savunmaların en basit şekilde açıklaması hezeyandan öte değildir. Bu yaptıkları akıl tutulmasıdır. HDP’nin selamını bile istemeyenler İhsanoğlu’na 50 oy vereceğini ön görüyorlarsa bunu tabanlarına ilave olarak izah etmeleri gerekiyor.”

MHP'Lİ VEKİLLER DE ŞAŞKIN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'li milletvekillerinin de bu duruma şaşırdığını anlatarak, "MHP'li milletvekilleri bize şunu söylediler: İlk kez Recep Tayyip Erdoğan bu gece rahat uyumuştur, biz sabaha kadar uyuyamadık." şeklinde konuştu.