CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bu milleti Fethullah Gülen cemaatinin kucağına iten Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Atalay, Darbe ve darbecilerle hesaplaşılması gerektiğini, ancak bunun hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti. 

CHP'li Atalay, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan 'FETÖ'nün, 17 Aralık tarihine kadar AKP’nin özü, ruhu ve bizatihi kendisi olduğunu söyledi. 

Altay, "Bu Ak Parti ile doğmuş bir örgüt değil ama Ak Parti’den önce yerde emeklerken, sürünürken, Ak Parti ile birlikte ayağa kalkmış, doğrulmuş ve süratle koşmaya başlamış ve devleti ele geçirmiştir" ifadesini kullandı. 

Altay, Eskişehir Milletvekili Gaye Uluser, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte partisinin Urfa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

​Burada 'FETÖ' soruşturmasında açığa alınan polis ve asker aileleriyle görüşen Altay ve beraberindeki milletvekilleri, parti merkezinde görüşülmek üzere hazırlanan 2 bin dosyayı teslim aldı.