CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin referandum kampanyasını Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a gitmesiyle başlattığını söyledi.

Malatya'da CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Akarın 'siyasi şov' yaptığı görüşünü dile getirdi.

Ağbaba şunları söyledi:

"Referandum kampanyasını Kardak’a çıkışla birlikte Genelkurmay Başkanı başlattı. Genelkurmay Başkanı Akar’a tavsiyemiz siyasi şovu bıraksın, kışlasına dönsün. Çok meraklıysa gitsin AKP’ye üye olsun. Nasıl olsa bu çıkan kararnamelerle Genelkurmay Başkanı'nın hiçbir anlamı yok. Onbaşıyı çavuş yapamıyor. Yetkileri elinden alınmış kimi zaman saray düğününde, kimi zaman davetlerde boy gösteriyor, kimi zaman cumhuriyetin kuruluşuna karşı çıkan, Atatürk’e küfreden şairlerin evlerinde konuk oluyor. Hiç bu kadar siyasileşmiş bir Genelkurmay Başkanı görmemiştik. Biz, askerin siyasete girmesine karşıyız. AKP’den niye ses çıkmıyor, çünkü şu anda emir eri konumu pozisyonunda. Genelkurmay Başkanı, Kardak’ta siyasi şov yapacağına gitsin El-Bab’da bu katil sürüsüyle uğraşsın."

"HERKESİN HAYIRI KENDİNE"

CHP'nin referandumla ilgili kendi kampanyasını yapacağını belirten Veli Ağbaba, "Herkesin ‘hayır’ı kendine. Türkiye’de hangi siyasi düşünceden olursa olsun herkesin bu konuda ‘hayır’ kampanyası yapacağını görüyoruz" dedi.