Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında soruşturma talep etti.

CHP Genel başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de bugün itibari ile olağan kongre takvimini başlattıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulunan Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu 'tek adam' olmakla suçlamış olağanüstü kongre talep etmişti,

İsim vermeden Sağlar'ın  kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Parti içi kavgaya izin vermeyeceğiz, kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız. Partinin genel başkanı, o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adam’ olmakla suçlayan Sağlar’ın açıklamaları şöyle:

“CHP lider partisi değil, kadro partisidir. Son 10 yıla baktığımızda CHP lider partisi haline getirilmeye çalışılıyor. Partide tek adamlılığı değiştirmemiz gerekiyor. Söylediğinizde samimi olmadığınızı toplum görürse size güvenmez. Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında 'tek adama karşıyız' propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu!

Biz bu toplantılarda Olağanüstü Kurultay talebini yaptık. Bundan sonra Kemal Bey kurultay çağrısı yapmalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyüklüğü, zarifliği buradadır. Yeni bir yola yürümek için Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay çağrısına ihtiyaç vardır. Aday olabilir. Güvenoyu almak zorundadır. Parti en azından yeni bir yönetimle yola devam eder. Kurultayın iradesi en doğru kararı verir. Aday olup olmaması kendisinin vereceği bir karardır.”

Öte yandan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den Fikri Sağlar’ın kongre çağrısına destek geldi. 

İnce,“Genel başkanın yetkisi dahilindedir olağanüstü kurultayı toplamak. İmza toplayıp olağanüstü kurultay istemektense kendisi toplarsa daha şık olur”dedi.

CHP Antalya Milletvekili ve eski genel başkan Deniz Baykal'da, Kılıçdaroğlu'nun 2019 yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını destekleyeceklerini ifade ederken, aday olmaması durumunda Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakması gerektiğini söyledi.

Baykal ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'hayır' cephesinin adayı olabileceğini de sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)