CHP'de toplam 550 milletvekili koltuğu için resmi aday adaylığında bulunan kişi sayısı 2 bin 822 oldu. Ancak CHP'li 15 vekil, yeniden adaylık için başvuru yapmadı.
CHP’de 7 Haziran 2015 seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmayanlar arasında genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Şafak Pavey de var. Pavey’in İstanbul’da birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyordu.
Aday olmayan isimler arasında Ergenekon davasından uzun süre tutuklu kalan Prof. Mehmet Haberal da bulunuyor. Ayrıca, Dersim milletvekili Hüseyin Aygün’ün de yeniden adaylık başvurusu yapmaması dikkat çekti. CHP’den ihracı yargı yolu ile durdurulan Süheyl Batum da aday olmayanlar arasında.
CHP’de tekrar aday olmayan 15 isim şöyle:
Hüseyin Aygün, Aykan Erdemir, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Oktay Ekşi, Şevki Kulkuloğlu, Sabahat Akkiraz, Şafak Pavey, Osman Aydın, Kemal Ekinci, Mehmet Haberal, Osman Kaptan, Turhan Tayan, Binnaz Toprak, İhsan Kalkavan.
CHP'den 15 isim tekrar aday olmayacak
CHP'li 15 vekil, yeniden adaylık için başvuru yapmadı

YORUM EKLE
1
'100. yılında Ermeniler de Meclis’te olmalı'
2
Ege Üniversitesi yine karıştı...Polis öğrencilere...
3
Demirtaş'tan Arınç'a 'Açıklama...
4
Buldan: Arınç konuştukça AKP batıyor
5
6 yaşındaki çocuğu icraya verdiler
6
Erdoğan'a 10 Bin TL 'ucube' cezası
7
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçim ittifakı...
8
Almanya'da binlerce öğretmen greve gitti
9
İstanbul'da her iki yakada da elektrik ve su...
10
Puşi delil gösterildi, 6 kişiye 400 yıl hapis...
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER