CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer alacak 3 ismin Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan olduğunu açıkladı.


CHP’li Gök, Meclis Başkanı Kahraman’ın TBMM’de bulunan siyasi parti liderlerine Anayasa Komisyonu için yazdığı mektuba CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından cevap verildiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu’nun mektubunun Meclis Başkanı Kahraman’a ulaştırıldığını söyleyen Gök “Genel Merkezimizde yaptığımız değerlendirmeler ve Genel Başkanımızın onayı ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mektubumuzda belirttiğimiz esaslar çerçevesinde yer almayı uygun gördüğümüzü ve bu konuda üç arkadaşımızı görevlendirdiğimizi Sayın Meclis Başkanı Kahraman’a bildirdik. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan yer alacak” diye konuştu.

'BAŞKANLIK VURGUSU' 

Kılıçdaroğlu’nun mektubunda; “Oluşturulacak Uzlaşma Komisyonu’nun başta Anayasa olmak üzere hukukun üstünlüğünü egemen kılacak bütün demokratik adımları, bir mutabakat ekseninde atması uygun olacaktır. Bu bizim temel amacımız ve beklentimizdir. Halkımızın daha demokratik bir Türkiye için umutla beklediği Anayasa çalışmaları ile darbe hukukundan arınma sürecini, başkanlık sistemi adı altında, diktatörlüğe giden yolu açmak için kullanacak odaklara CHP’nin kesinlikle karşı duracağını bilgilerinize sunmak isterim” denildiği öğrenildi.