Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Kürtlerin Suriye'nin tarihinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye krizine çözüm konferansının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Caferi, ülkesinin Kürt vatandaşlarla gurur duyduğunu söyledi.

Caferi, "Kendimizle gurur duyduğumuz kadar Suriyeli Kürt kardeşlerimizle de gurur duyuyoruz. Suriyeli Kürtler sadece DAEŞ'e karşı savaşırken değil bütün tarih boyunca çok önemli bir rol oynadılar. Binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz.

Burada bu ülkeye sadık olup olmadığımızı sınamak için bulunmuyoruz. Farklı bir yol seçenler ise, demek ki Suriye'ye inanmıyorlar. Yabancı güçler tarafından planlanan başka planlara inanıyorlar. Burada ayrışıyoruz".

Suriye'de farklı insanların yaşadığını, aralarında ülkesine karşı çalışan ve 'İsrail için savaşan hainlerin' de olduğunu ifade eden Caferi, "Genelleme yapmak doğru değil ama Suriyelilerin çoğu Suriyeli olmaktan onur duyuyor. Biz de onlara katılıyoruz" diye ekledi.