Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP'nin Yozgat'taki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "temsil"den söz etti, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala gibi HDP'nin seçim barajının altında kalması için temennilerde bulundu. "HDP'nin seçime parti olarak girmesi uluslararası bir projedir ve amaç Ak Parti'nin anayasa yapacak çoğunluğu, temsili engellemektir," diyen Bozdağ, HDP'nin barajı geçmesi durumunda AKP'nin zayıflayacağına da işaret etti.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bakın çok net söylüyorum HDP’nin parti olarak seçime girmesi uluslararası bir projedir. HDP seçime sokulmak suretiyle Ak Parti’nin güçlü iktidarının Türkiye’nin siyasi istikrarının önü kesilmek istenmektedir. Ak Parti’nin, anayasa değişikliği yapacak bir çoğunlukla parlamentoda temsilini engellemeyi arzu etmektedirler. Birinci hedefleri bu. Bunu başarır HDP barajı geçerse mutlu olacaklar.

(...)Bozok yaylasının yiğit insanlarına da söylüyorum Ak Parti’nin dışında başka bir partiye verilen her oy bilin ki HDP’nin parlamentoya girmesine yol açar, onları güçlendirir. Onun için kenetlenmeyi hep beraber yapacağız. AK Parti’nin çatısı altında AK Parti kadrolarıyla birlikte yola daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Türkiye’nin yolunu kesmek isteyen eşkıyalara izin vermeyeceğiz. Bu yol kesilmez, kimse bu yolu kapatamaz diyeceğiz. Bu yolu kimse kapatamayacaktır."

ALA'NIN TEK TEMENNİSİ 'HDP'NİN BARAJ ALTINDA KALMASI'

Geçtiğimiz günlerde Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da tek temennilerinin HDP'nin barajın altında kalması olduğunu dile getirmiş, "Temmeni ederiz ki halk HDP'yi barajın altında bırakır, bu da bizim siyasi temennimizdir. Sonuçta rakibiz onlar da bizim için aynı şeyi temenni ediyordur," demişti.