HDP'lileri 'Kandil siyasetçileri' olarak tanımlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir an önce devreye girip 'hukuku çalıştırması' gerektiğini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli'den sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da 'hukuka' vurgu yaparak HDP'yi kapatma sinyallerini verdi.

Sosyal medya üzerinden gündeme dair açıklamalar yapan Akdoğan, AKP'yi 'örnek' gösterirken isim vermeden HDP'yi hedef aldı. Akdoğan, "En aykırı görüşler siyasette yer bulabiliyor, örgütsel destekle bunları dayatmak demokrasiyi rehin almak olur.Buna millet ve hukuk izin vermez," dedi.

Yalçın Akdoğan şu mesajları paylaştı:

"Silahlı mücadele yedeğinde süren çatışmacı kimlik siyaseti demokrasiye değil ayrışmaya hizmet eder. AK Parti’nin birlik siyaseti doğru olandır.

"Hem silah, hem siyaset olmaz. Bir yanda parmak sallayan, diğer yanda keleş sallayan… Hukuka ve devlete meydan okuyan kaybeder.

"Siyasetin normalleşmesi/demokratikleşmesi terörize edilmesine son verilmesinden geçiyor.Terör ve şiddet desteğiyle siyaseti zorluyorlar.

"En aykırı görüşler siyasette yer bulabiliyor, örgütsel destekle bunları dayatmak demokrasiyi rehin almak olur. Buna millet ve hukuk izin vermez."