Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'nde Türkçe'nin kullanıma dair yaptığı konuşmanın aynısını, 2017'de AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da yaptığı ortaya çıktı.

Twitter'da bir sosyal medya kullanıcısının fark ettiği ve yan yana koyarak karşılaştırdığı videoda, Binali Yıldırım 2017 yılında, Erdoğan ise 16 Şubat 2021'de aynı ifadeleri kullandı.

Erdoğan'ın dün, Binali Yıldırım'ın ise 4 yıl önce kullandığı ifadeler şöyle:

“Sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı diline, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralara serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler, saçma ifadeler günden güne sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçe'den ziyade, nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye 'dur demek' mecburiyetindeyiz.”

‘FAHRETTİN, SEN ŞİMDİ Bİ TON FIRÇA YİCEN, UYUMA’

Videoyu paylaşan kullanıcı, sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u da etiketleyerek şunları yazdı:

“Ben yatıyom fahrettin, sen şimdi bi ton fırça yicen uyuma en iyisi  @fahrettinaltun"

"Yarın başta pkk, fetö, dhkp-c, pyd, jpg, png, cpg ve lpg başta olmak üzere bazı terör örgütlerine üye olduğumla ilgili haberler çıkabilir, eksik yazmışta olabilirim onlar tamamlar gerçi."