Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dünkü açıklamalarında ‘parti içi hesaplar yaparken adını kullanmakla’ suçladığı Deniz Baykal’dan açıklama: Söylediği olasılık o kadar da boşuna değilmiş…

Ahmet Hakan’ın Hürriyet gazetesinde “Baykal’dan Gül’e yanıt: Aday olmak istiyor gibi” başlığı ile aktardığı Baykal’ın açıklamaları şöyle:

Abdullah Gül’ün açıklamasının hemen ardından Deniz Baykal’ı aradım.

Dedim ki: “Ne diyorsunuz Gül’ün size yönelik söylediklerine?”
*
Baykal’ın söyledikleri şunlar:
*

SÖYLEDİĞİM ŞUDUR: Gül’ü sorduğunuzda ben siyasi nezaket ve saygı anlayışı içinde “Böyle bir niyeti varsa ve yüzde 49’un duyarlılıkları ile kendisini bağlantılı kılabiliyor ise o zaman gereken yapılır, onun bileceği iştir” dedim.

ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ: Sayın Gül’ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül’ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı.

SORULDU, SÖYLEDİM: Ben sizin programınızda izlememiz gereken yol haritasını anlattım. Benim çizdiğim yol haritasında ne Sayın Gül ne de o konumdaki bir kişi yer alıyordu. Ben partimin ilkeleri ve anlayışı doğrultusunda en geniş tabanlı bir adayın belirlenmesini önerdim. Abdullah Gül’ü siz bana sordunuz.

Yazının tamamı...