Urfa'nın Suruç Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla birlikte nöbet tutmaya başlayan yurttaşlara destek giderek büyüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir bina önünde kayyum uygulaması son bulana kadar nöbet tutma kararlılığında olan yurttaşları ziyaret etti.

'DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN ALÇAKLIKTIR'

Yüzlerce kişinin katıldığı nöbet eyleminde konuşma yapan Baydemir, Ortadoğu coğrafyasının kan ağladığını belirterek, "Buraya geliş amacımız halkımızla birlikte olup onların bayramını kutlamak. Bayramı Suruç halkına kara edenlerin ciğeri de kara olsun. Bugün maalesef Kürdistan ve Türkiye'de rahat nefes alan yok. Hüzün gözyaşı ve gelecek kaygısı bütün insanların ortak paydası haline gelmiştir. Bugün bir kez daha darbecilikle halkın iradesine el koymakla adeta kaosa davetiye çıkaran bir yönetimle karşı karşıyayız. Darbe kimden gelirse gelsin alçaklıktır. Halkın iradesine uzanan hangi el olursa olsun hukuksuzdur. Ve o el halkın vicdanı iradesi aklı ve rabbin izniyle bir gün defolup gidecektir" dedi.

'KAYYUM ATAMAK DARBE DEĞİL DE NEDİR?'

HDP'li vekil Osman Baydemir, Türkiye'nin darbe geçmişine vurgu yaparak, darbelerin ülkeyi onlarca yıl geriye götürdüğünün altını çizdi.

Baydemir, "Bugün hala bu ülkede darbe varsa o darbeci zihniyetlerin sonucudur. 11 Eylül'de yerel yönetimlere halkın iradesine yapılan darbeyi kabul etmiyoruz. Reddediyoruz. 11 Eylül'de halkın seçilmişlerini görevden almak, halkın belediyelerine kayyum atamak darbe değil de nedir? Bu darbeye onurlu her bir yurttaş karşı çıkacaktır boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.

Baydemir, "Darbecilik cuntacılıkla yüzleşmek varken, demokrasi ortak paydasında buluşmak varken bir kez daha darbeciler esas darbeyi gerçekleştirdiler. Bugün kayyum atamasını getiren zihniyet ve bununla düzen inşa etmeye çalışan zihniyet darbeci zihniyetin ta kendisidir" dedi.

'BARIŞ, ADALET VE ÖZGÜRLÜĞÜ ORTAK DİRENİŞ GETİRECEKTİR'

Müzakere zeminine geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Baydemir, "Barışa geri dönmenin en önemli yolu ve adımı İmralı'dır. Hiç kimse bizlere barışı, adaleti, özgürlüğü, lütuf olarak sunmayacaktır. Bunları bize halkın ortak çabası zulme karşı ortak direniş getirecek. Gelin ortaklaşa direnelim" diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: DİHA