Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Aynur Bayram ulusal basından göremediği ilgiyi Avrupa ve Ortadoğu basından görmeye devam ediyor.

Başörtülü olduğu gerekçesiyle mecliste çalışması engellenen ve daha sonra Ankara 2. Bölgeden bağımsız aday olan gazeteci Bayram'ın öyküsünü, ilk olarak Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink,'Opzij' dergisinde kaleme aldı. Ardından Ortadoğu ve Arap dünyasına yayın yapan El Cezire televizyonu Bayram'ı seçim bürosunda ziyaret ederek röportaj yaptı. Bayram, son olarak da Hollanda devlet televizyonu olan NRC Handelsland'dan gazeteci Bram Vermeulen'in kendisiyle irtibata geçerek seçim çalışmasını takip edeceğini belirtti.

Yabancı basının ilgisini değerlendiren ve ulusal basının duyarsızlığından yakınan Bayram, "Seçim çalışmalarıma başladığım ilk günden bu yana seçmenlerimle çok yerde bir araya geliyorum. Gösterilen ilgi ve alaka çok yoğun, ama ne yazık ki ulusal basınımız beni adeta görmezden geliyor. Ulusal medya organlarına başörtüsü konusunda hassasiyetiyle tanınan kalemlere ulaşmama rağmen bir sonuç alamıyorum. Televizyon kanallarına çıkmam için hiç kimseden istemedikleri astronomik rakamları benden talep ediyorlar. Seçmenlerime sesimi duyurabilmem noktasında çok önemli engeller var" şeklinde konuştu.

Bu durumdan çok büyük bir rahatsızlık duyduğunu açıklayan Bayram, "Hem bir gazeteci hem de siyasete girmiş bir vatandaş olarak bu durumdan çok büyük bir rahatsızlık duyuyorum, geçmişte başörtüsü sorununu çok defa manşetlerine taşımış ulusal basının bu kayıtsızlığını nasıl anlamlandırmam gerektiğini bilmiyorum" dedi.

HABER 5