Balkona eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkan Erdoğan, vatandaşları selamladı ve balkonda bulunan partililerle tek tek tokalaştı.

"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında uzun bir selamlama yaptı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"81 vilayetimizdeki tüm vatandaşlarımı saygıyla selamlıyorum. 5 kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş Türkiye'den gelecek olan haberleri merakla bekleyen tüm dost ve kardeş ülkelerimize selamlar gönderiyorum.

Seçim sonuçları bütün coğrafyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah bölgemizde ve dünyada barışa adalete ve huzura katkı sağlar.

Bütün milletimi katılım noktasında gösterdikleri özellikle cesaret noktasında sandığa giden ve oy kullanan vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Uzak diyarlardan gurbet ellerden gelen vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti olarak bugün çok farklı heyecanları yaşıyoruz. Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyunun almanın heyecanını yaşıyoruz.

Kıskananlar çatlamasın onları da kucaklayacağız. Zira böyle yaptığımız için kucakladığımız için demokrasi tarihimiz içinde nadir bir şekilde görülen üçüncü defa milletimizden icazet aldık.

Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Karşılık bulduğu zaman aynen buna devam ederiz. 2007'de 16 milyon oy almışken şimdi 21 milyon oyu almış olmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Oyumuzu 5 milyon artırdık.

Bize olan, AK Parti'ye olan güvenleri yüzünden aziz milletime teşekkür ediyorum. AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın tüm içtenliğimle söylüyorum 12 Haziran seçimlerinin galibi Türkiye'dir. Bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır. Milli irade kazanmıştır.  Millet kazanmıştır.

Bugün işçiler kazanmıştır, emekliler, çiftçiler kazanmıştır. Köylüler kazanmıştır. Bugün 74 milyon kazanmıştır. Bugün batı dünyası, Trablus, Gazze kazanmıştır. Ortadoğu, balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Barış, adalet ve istikrar kazanmıştır.

Bu milletin bir evladı olarak şunu söyleyebilirim Türkiye artık bölgesine dünyaya örnek olacak bir demokratik örnektir.

Adnan Menderes, Zorlu'nun, Polatkan'ın canlarını verdikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir demokrasiye ulaşmıştır. Turgut Özal'ın hayalleri artık yerini bulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır.

Çetelerin istikamet kazandığı Türkiye artık geride kalmıştır.

SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI

Milli irade üzerindeki vesayet, üstünlerin sultası yine kaybetmiştir. 

Türkiye'nin önüne yepyeni tertemiz bir sayfa açılmıştır. Biz 74 milyonun hükümeti olacağız. Türkiye'nin tamamında AK Parti birinci parti. Çünkü hiç kimseyi dışlamadık.

Bundan sonra da geriye gidiş olmayacaktır. Yaşam tarzı, inancı, değerleri bizim için mübarek bir emanettir.

Hangi partiye oy verirse versin her bir kardeşimizin huzur, güven ve barış içinde yaşayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Üçüncü dönem de hassasiyetimiz kat be kat be kat artmıştır. Üzerimizde emanet taşıyorduk, bugün bu daha da arttı.

Tüm teşkilatlarımızla çok daha mütevazi olacağız. Gururu, kibirlenmeyi kapıdan içeri almadık, almayacağız.

Tevazu bizim şiarımızdır. Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya devam edeceğiz.  Sandıktan çıkan sonucu, sandığın verdiği mesajı en doğru bir şekilde okuyacağız.

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa yapmak için bize bir görev tebliğ etti.

Milletimiz uzlaşmayla, müzakereyle yapma mesajı verdi. 330'un altında milletvekili çıkaracağız diye kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz. Medyayla, akademisyenlerle istişare ve uzlaşma arayacağıyız. Anayasa için kapımızı kapatmayacağız.

Sivil, özgürlükçü anayasası hep birlikte yapacağız. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Demokrasi ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek.

Türkün, Kürdün, Lazın, Çerkezin, Alevinin yani 74 milyonun anayasası olacak.

Bu anayasa kardeşlik, birlik ve beraberlik üzerine tesis edilecek. 2023 hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız.

Ret ve inkar politikalarını biz bitirdik, asimilasyon politikalarını bitirdik, bitiriyoruz.

Bundan sonra da hak, hukuk ve barış, adalet, özgürlük diyeceğiz.

Hiç kimsenin sevinci diğerlerini üzmesin. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz kardeşiz. Bugün hesaplaşma günü değil, helalleşme günüdür.

Kampanya sürecinde istemeden olsa da kalbini kırdığımız insanlar varsa helallik diliyorum.

Söylenenlerin, yanlış anlamaların meydanlarda kalmasını diliyorum. İstemeyerek üzdüğüm siyasiler için de helallik diliyorum."

HORONLU KUTLAMA

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan çok sayıda partili, sevinç gösterilerinde bulunuyor. Ellerinde parti bayraklarıyla çalan parti müziklerine eşlik eden partililer arasında, halay çekenler, horon tepenler bulunuyor.

CNN TÜRK