Başbakan Binali Yıldırım, devlet televizyonu TRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba ya da perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ile telefonda görüşeceğini duyurdu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye - Rusya ilişkilerine ilişkin, "Çarşamba veya Perşembe günü sayın Putin ile sayın Cumhurbaşkanımız arasında telefon görüşmesi gerçekleşecek. Olay keşke olmasaydı diyoruz. Üzüntümüzü belirttik. Krizin sona ermesi için süreç fiilen başladı. Bunu ekonomik alandaki ilişkiler takip edecek. 6 aylık süre içerisinde yaşananlar yaşanmamış gibi kabul edip yolumuza devam edeceğiz. Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz." dedi.

Kremlin’den bugün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye F16’larının düşürdüğü Rusya Su-24 uçağının pilotunun ölümüyle ilgili gönderdiği mektupta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür dilediği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin’e gönderdiği mektupla ilgili, “Putin’e gönderdiğim mektupla hem yaşanan hadiseden dolayı duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım” dedi.