Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’dan sınır dışı edilmesine tepki gösteren Canikli, " Avrupa artık dağılma sürecine girmişti. Bu dağılmayı da kimse önleyemeyecek. Hollanda'da bu öne çıkmıştır. Hiçbir Avrupa ülkesi Hollanda'ya tavır göstermemiştir." dedi.

" Avrupa rüyası bitmiştir, Avrupa'da çöküş başlamıştır, Avrupa bitmiştir" değerlendirmesinde bulunan Canikli,  "İngiltere bu enkazın altında kalmamak için Avrupa Birliği'nden çıkma kararı almıştır" diye konuştu.

Canikli şunları söyledi:

Bakın en son Almanya, Avusturya, Hollanda’nın yaptıklarına bakın. Bütün tedbiri elden bıraktılar, bu millete, Türk milletine olan düşmanlıklarını iyice açığa çıkardılar, kin kusuyorlar, kan kusuyorlar neredeyse o haldeler.

Bundan sonra Türkiye’nin önü açık, bundan sonra onlar düşünecek, çünkü Avrupa hasta, batı hasta, batı bundan sonra daha çok kan kaybedecek, her alanda kan kaybedecek. Çünkü Avrupa’yı Avrupa yapan değerlerin hiçbir tanesine sahip çıkmıyor. Avrupa’yı bir arada tutan esas insan hakları, hukukun üstünlüğü, ama şu anda yok, bunlar da ortadan kalkınca Avrupa paramparça olacak. Avrupa’nın dağılmasını hiç kimse engelleyemeyecek, aslında süreç başladı, onlar da farkında.

Avrupa artık dağılma sürecine girmişti. Bu dağılmayı da kimse önleyemeyecek. Hollanda’da bu öne çıkmıştır. Hiçbir Avrupa ülkesi Hollanda’ya tavır göstermemiştir. Avrupa rüyası bitmiştir, Avrupa’da çöküş başlamıştır, Avrupa bitmiştir.