Tutuklu HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkında atmadığı bir tweet gerekçe gösterilerek açılan soruşturmada 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkında garip bir soruşturma dosyası ortaya çıktı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Baluken’in kendi resmi Twitter hesabında atmadığı bir tweet ile ilgili olarak 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

KİŞİLERİ HEDEF GÖSTERME İDDİASI

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılan soruşturma ise iki köy korucusunun şikayetine dayandırıldı. “Mağdur” sıfatıyla Hüseyin Alkaç ve “Müşteki” sıfatıyla da Bayram Kalan’ın şikayetiyle açılan soruşturmanın dayanağı ise 14 Haziran 2014’te atılan faili belirsiz bir tweet. Korucuların şikayetinden iki gün sonra açılan soruşturmada savcılık Baluken’in “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçunu işlediğini savundu.

ATILDIĞI İDDİA EDİLEN TWEET DOSYADA YOK

Savcılık soruşturmasında 14 Haziran 2014 günü Bingöl kent merkezinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi’nin il binasına yönelik saldırısının ardından Baluken’in “Bingöl’de polis gözetiminde BDP il binasına saldıranlar Bayram Kalan ve Hüseyin Alkaç, birisi korucu diğeri ülkücü” tweetini attığı ileri sürüldü. Ancak atıldığı iddia edilen tweetin herhangi bir ekran görüntüsünde de dosyada yer verilmedi. Baluken’in halen aktif ve Twitter tarafından onaylanmış olan resmi hesabında geçmişe dönük basit bir arama yönteminde Haziran 2014’teki tüm tweetleri arasında da atıldığı iddia edilen tweet görülmemekte. Baluken hakkında atmadığı tweete rağmen açılan soruşturma ile dava dönüşen bu skandal durum karşısında 3713 sayılı TMK’nun 6/1 maddesi gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olmayan tweete rağmen açılan dava kapsamında Baluken’in önümüzdeki dönemde yargılanmasına başlanacak. (Kaynak: Dihaber)