İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt’ta bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla kahvaltı programına katıldı.

HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk’e kayyum üzerinden yüklenen Soylu, "Bize kayyum atadık diye kızıyorlar. Ama bizden önce neredeyse her belediyeye Kandil'den atanmış bir kayyum vardı. İnanmayan Mardin'de şimdi yaşından başından utanmadan aday olan Ahmet Türk'e sorsun" dedi.” dedi.

KAYYUM ATADIK DİYE KIZIYORLAR’

Soylu, burada HDP’nin belediyelerine atanan kayyımlarla ilgili de konuştu:

Soylu, HDP’nin Mardin Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk’ü işaret ederek, “HDP’nin elindeki PKK ile iltisaklı belediyelere kayyum atadık ve bunu Bayburt’ta bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum; PKK’nın şah damarını kestik. Dağ kadrosunun, bütün lojistik desteğini burada belediyelerden sağlıyorlardı. Bize kayyum atadık diye kızıyorlar. Ama bizden önce neredeyse her belediyeye Kandil’den atanmış bir kayyum vardı. İnanmayan Mardin’de şimdi yaşından başından utanmadan aday olan Ahmet Türk’e sorsun. Belediye başkanıyken karşısına geçip ayak ayak üstüne atıp, sigarasını yaktıran 17-18 yaşlarındaki teröristin kim olduğunu sorsun.”