Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesinde partisinin kadın kollarınca düzenlenen panele katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Hristiyanlıkla ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Bakan Bayraktar, "Hıristiyanlık artık din olmaktan çıktı. Bir kültür boyutu var. Bir kültür olmuş, ama din öyle değil. Din bir öğretidir. İnsanlara huzur ve mutluluk veren hayat biçimidir" dedi.

DİNİ DUYGULAR MAALESEF ZAYIFLIYOR

Bakan Bayraktar, dünya nüfusunun 7 milyarı aştığını kaydederek, "Dünyanın en büyük 3 ülkesi Müslüman değil. Çin, Hindistan, mesela Amerika tek Allah'a inanıyor. İslam dünyasında 1 buçuk milyara yakın nüfus var. Gittikçe dünyada aileler küçülüyor, şehircilik ise artıyor. Moral değerler, manevi değerler, dini duygular maalesef zayıflıyor" dedi.

HRİSTİYANLIK ARTIK DİN OLMAKTAN ÇIKTI

Hristiyanlığın din olmaktan çıktığını savunan Bakan Bayraktar, şunları söyledi: "Dünyada 2 buçuk milyara yakın Hristiyan var. Hristiyanlık artık din olmaktan çıktı. Bir kültür boyutu var. Bir kültür olmuş, ama din öyle değil. Din bir öğretidir. İnsanlara huzur ve mutluluk veren hayat biçimidir. Şimdi bizim dinimizi de bu hale getirmek istiyorlar. Lazım olduğu zaman, öldüğü zaman cenaze namazını kıl. Zarfa koy, üzerine de ‘Vize cennet' yaz, doğru cennete gitsin. Öyle olmaz. Namaz kılacak, oruç tutacak. İsteyen kılar, isteyen kılmaz. Bizim öğretimiz bu. Aile içi iletişim başlığında çocuklarımızı çok iyi yetiştirip onlara çok iyi sahip çıkmalıyız. Onlara ne pahasına olursun çok dua edeceğiz."