MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Akil insan heyetini yerden yere vuran Bahçeli, "Kadir İnanır herkesi Abdurrahman Çavuş mu zannettin? Hülya Koçyiğit filmlerindeki sahnelerini mi anlatacak?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili, ''Bu 63'lükler Anadolu'da bozguna uğrayacak, sorulan hiçbir soruya cevap veremeyecek ve iki ay sonunda pusarak, mızmızlanarak, sinerek Başbakan'a sığınacaklardır. Bunlara Türk milletinin gönlü de kapısı da zihni de sonuna kadar kapalıdır'' dedi.

YARIM KALAN İŞİ 63'LÜKLER Mİ TAMAMLAYACAK?

Akil insanları PKK sözcülüğü yapmakla eleştiren Bahçeli, "Akil insanlar heyeti çözüm süreci ile harekete geçirilmiştir. PKK elçiliğine soyunanlar aklı kararmış insanlar AKP'nin yandaşlığını yapacaklardır. Samsun ile Sinop'ta püskürtülen BDP heyetinin yarım kalan işini bu 63 kişi mi yapacaktır? Başbakan umutluysa her şey iyi gidiyorsa İmralı canisi ve terör örgütü ballı börekli görüşmeler sürüyorsa ne diye AKP'li milletvekilleri kafileler halinde gezmekte hangi akla hizmet 63'lükler milletin ödediği vergilerle PKK sözcülüğüne memur edilmektedir?" dedi.

ABDURRAHMAN ÇAVUŞ MU ZANNETMEKTEDİR?

Bahçeli, "Öcalan'ın doğum günü 4 Nisan'da Başbakan ve 63'lük Akil İnsanlar bir araya gelerek İmralı canisine bölünme pastası hediye etmişlerdir. Bundan sonra bu 63'lüklerin plakası 63 olan Şanlıurfa ilimize giderek İmralı canisinin köyüne yüz sürmeleri burada duygulu saatler geçirmeleri ve oradan birbirlerine çözüm morfini enjekte ederek dağılmaları kendileri adına tutarlı bir tavır olacaktır. Peki, bu 63 kişi neyi çözecek, neyin sürecini kabul ettirmeye çalışacaklar? Bunlara göre PKK terör örgütü müdür? Türkiye'de bölücülük sorunu var mıdır? Bu 63 sözde akil insan çözüm olarak neyi önerecektir?

PKK'lıları kardeş olarak gösteren Tatar Ramazan herkesi Abdurrahman Çavuş mu zannetmektedir? Ölen PKK'lılara şehit diyen Mükremin Çıtır herkesi Feriştah, zavallı Numan olarak mı göstermektedir? Kaderin böylesine yazıklar olsun diyen ve sadece şarkılarıyla bilinen sayın Gencebay neden bahsedecek, sadece dil yarasıyla mı durumu kurtaracaktır? Hülya Koçyiğit çözümü mü yoksa filmlerdeki sahneleri mi anlatacaktır? Türk bayrağı yerine devlet bayrağı denilmesini isteyen hastalıklı zihniyet mi Türk milletini PKK'nın emellerine ikna edecek? Değişik ve enteresan filmlerde adı anılan Lale Mansur mu çözüm ve barış konferansı verecektir. Başbakan Erdoğan bu 63 kişilik karanlık yüz aracılığıyla aklımızla alay mı etmektedir?" diye konuştu.

CENGİZ ÇANDAR, HASAN CEMAL NEDEN YOK?

Akil insanların mızmızlanarak geri döneceğini ifade eden Bahçeli, "12 kötü adamın gediklileri Akil İnsanlar listesinde yoktur. Mesela Cengiz Çandar, Hasan Cemal. Bölücü örgütün üst kadrosuna mı yükselmişlerdir yoksa o kadar uğraşmalarına rağmen afaroz mu edilmişlerdir? Neden 63 Akil İnsan içinde değillerdir? Bu 63'lükler Anadolu'da bozguna uğrayacak, sorulan hiçbir soruya cevap veremeyecek 2 ay sonunda da Başbakan'a pusarak, mızmızlanarak yedi dokuz oyunuyla sığınacaklardır. Bunlara Türk milletinin kapısı da zihni de sonuna kadar kapalıdır. Çünkü Türk milletinin AKP PKK BDP ve İmralı canisine sırtı dönüktür" dedi.

İMRALI'YA KENARI ÇİÇEKLİ MEKTUP GÖNDERDİN Mİ?

Başbakan Erdoğan'ı da ihanetle suçlayan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan İmralı canisi ile omuz omuza vermiş ve iş birliği yapmıştır. Takke düşmüş kel görünmüştür. Erdoğan, PKK değirmenine su taşımaya devam ediyor. Bu arada 4. BDP heyeti İmralı canisi ile buluşmuş ve Kandil'e ulaştırmışlardır. Bu ne bitmez mektuplaşmadır. Başbakan, İmralı'ya kenarları çiçekli ‘acele cevap beklerim’ diye mektup göndermiş midir?" diye konuştu.

ALLAH SENİ ISLAH ETSİN

Başbakan Erdoğan sen bize edep dersi verecek en son kişi bile değilsin. Allah seni de senin gibileri de ıslah etsin. Başbakan Erdoğan ya okuma anlama özürlüdür ya da duyma sorunu vardır.

Erdoğan aklına geldikçe bizim hümüket olduğumuz dönemde ekonomik gelişmeleri açmakta yargı ne iş yapar diyerek aklınca suç duyurusunda bulunmuştur. Hodri Meydan diyorum. İstersen mecliste araştırma komisyonu kur. Yüce divan kurulsun. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yoktur. Alnımız ak, sicilimiz ip gibi düzgündür.