MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim öncesi parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede, provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı zora sokabilecek yorumlardan da kaçınılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimleri için parti teşkilatlarına genelge gönderdi.

AK Parti ile ittifak yapıldığını hatırlatan Devlet Bahçeli, “Birinci olarak, Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İkinci stratejimiz ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde sayısal ve siyasal ağırlık olarak çok güçlü bir şekilde temsil edilmesini mutlak anlamda tesis ve temin etmektir” ifadelerine yer verdi.

CHP’yi “Kandil ve Pensilvanya’nın arkasına saklanarak Türkiye’yi taşlamakla” suçlayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni karalayan, kötüleyen, felaket çığırtkanlığı yapan siyaset ve sivil toplum kuruluşları dış kaynaklı huşunet serumu, husumet yardımı, fitne takviyesi ile ayakta kalmaya çırpınan ucube ve ucuz zihniyetlerdir. Kandil ve Pensilvanya’nın arkasına saklanarak Türkiye’yi taşlayan CHP bunlardan birisidir. İP’yi FETÖ’ye zimmetleyen, siyasi iliğini fikirsizlikle, ikbalini fenalıklarla zenginleştiren dönek ve kaçkınlar bunlardan bir diğeridir.”

Cumhur İttifakı’nı zora sokabilecek yorum ve değerlendirmeler yapılmamasını isteyen Bahçeli, “provokasyonlara dikkat edin” uyarısında bulundu.