"Haziran seçimleri yaklaşırken, seçimlerde çalışma yapmak üzere oluşan topluluklar da yavaş yavaş var oluyor. Var olan bu topluluklardan birisi de bir kaç gündür görünür olmaya başlayan 10danSonra inisiyatifi.

İKİ YIL ÖNCE ÜÇ-BEŞ AĞAÇ BİR ARAYA GETİRMİŞTİ BİZİ ŞİMDİ DE SEÇİMLER

Çıkış yazısında 'iki yıl önce üç-beş ağaç bir araya getirmişti bizi şimdi de seçimler' diye başlayan 10danSonra inisiyatifi, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ülkeyi yöneten AKP hükümetinin HES’lere, mega projelere, rantsal dönüşüme doymadığını, Soma’nın, Roboski’nin, Berkin’in onlara yetmediğini, şimdi de başkanlık sistemi ve İç Güvenlik Yasası ile ülkeyi iyice nefes alınamaz hale getirmeye çalıştıklarını vurguluyor.

“Biz ise yaşamımızı özgürce kurabilmek istiyoruz. İşte bu yüzden, dünyadaki en yüksek seçim barajına sahip Türkiye'de, bu seçimlerde barajın aşılarak fiilen yıkılmasını çok önemsiyoruz"

BARAJIN AŞILMASI İÇİN BAĞIMSIZ DESTEK

10danSonra HDP'li olmayan bir çalışma. Önümüzdeki seçimlerde dünya üzerinde eşi benzeri olmayan %10 barajının fiilen yıkılması için bir araya gelen bağımsız insanlar 10danSonra'nın bileşimini oluşturuyor. Yıllardır Türkiye'de demokrasinin kılıcı gibi duran ve temsil eşitsizliği yaratan, koltuk gasplarıyla iktidarın kendini pekiştirmesini sağlayan barajın aşılması önümüzdeki seçimlerde oldukça önem arz ediyor. Bu önem HDP'den bağımsız olarak HDP'ye barajın aşılması için destek veren başka inisiyatiflerin de var olmasını gerektiriyor.

10'DAN SONRA'SINI BİRLİKTE KURALIM

10danSonra inisiyatifi sadece barajın aşılmasını değil barajı aştıktan sonrasını da birlikte kurmaya çağırıyor. Önümüzdeki seçimlerde sadece HDP'ye oy vermeye değil sürecin öznesi olmaya, 8 Haziran'dan itibaren de #10danSonra'sını birlikte kurmaya çağırıyor. Çıkış metninde aynı zamanda 10 tane madde de var.

" *Adil ve özgür bir yaşam için
*Kent hakkı için
*Her alanda özyönetim için
*Toprak, su, hava için, hayvan hakları için
*Ortadoğu’da halklara barış ve kardeşlik için
*Kadınlara özgürlük için
*LGBTİ hakları için
*Tüm kamusal hizmetlere parasız erişim için
*İşçi ve emekçilerin hakları için
*Bütün ezilen halkların ve inanç gruplarının eşitliği ve özgürlüğü için"

Önce barajın geçilmesi ve AKP iktidarının seçim sath-ı mahalinde ortaya attığı ve onlara 'yetmeyen' gündemleri ortadan kaldırmak, sonrasını da birlikte örmek isteyenleri çağırıyor 10danSonra. Ülkeyi nefessiz bırakmak isteyenlere karşı nefes almak için böylesine bir aradalıklar önemli. Bir arada olmaya, olmaya çağırıyor 10danSonra.

Yine bir Haziran yine bir dönüm noktası diyerek bitiriyor çağrısını...
10danSonra Seçim İnisiyatifi 28 Mart Cumartesi günü saat 14.30'da Kadıköy Divane Pub'da buluşmaya, birlikte konuşmaya, eylemeye çağırıyor.

İletişim sayfaları:
10dansonra.org
facebook.com/10dansonrasi
twitter.com/10dansonrasi