BDP'nin Batman Belediye Başkanlığını alması durumunda Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un Batman Belediyesi Eş Başkanı olacağı iddia ediliyor.

BDP güçlü belediyelerle demokratik özerk yerel yönetim anlayışını hayata geçirme ve belediyelerde de eşbaşkanlığı güçlendirme yönünde adım atmaya devam ediyor.

BDP Genel Merkezi temayül yoklamasında rakiplerine fark atan Sabri Özdemir'in başkan adaylığıyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Batman Belediyesinin 'eş başkan' adayının Aysel Tuğluk olduğu iddia edildi.

Resmiyette 'Başkan vekili' olarak atanan ancak BDP tarafından 'Eş Başkan' olarak adlandırılan görevlendirme ilk olarak Diyarbakır uygulandı.

Aralık 2010 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Hafize İpek'in 'Eş Başkan' olarak atanmasıyla başlayan ve o günden bu yana birçok belediyede uygulanan sistemin bundan sonra Batman'da da uygulanacağı öğrenildi.

Başkan adayının henüz açıklanmadığı bu günlerde eş başkan adayı olarak Aysel Tuğluk dillendiriliyor. DTK’nin diğer eşbaşkanı Ahmet Türk de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için girdiği önseçim yarışından birinci çıkmıştı. BDP Eşgenel başkanı Gültan Kışanak da Diyarbakır'dan belediye başkan adayı olacak.

DEMİRTAŞ AÇIKLAMIŞTI

Milletvekili Tuğluk ile ilgili iddia Parti çevrelerince doğrulanmazken, eş başkanlık için Sebahat Tuncel ve başka isimlerinde adının geçtiği belirtildi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, daha önce yaptığı bir açıklamada, bunun ilkesel bir karar olduğunu belirtmiş, erkek belediye başkanlarının bulunduğu yerlere kadın, kadın belediye başkanlarının bulunduğu yerlere ise erkek eş başkan atamasının yapılacağını açıklamıştı. (haberler.com)