Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İzleme Heyeti’ne olumlu bakmıyorum” sözleri için ”Erdoğan’ın hükümeti eleştiriyor noktasına gelmesi yıpratıcı. Beyanları kendi hissi beyanlarıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzleme Heyeti'yle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

"Sözlerini yorumlayacak, eksik fazla konuşacak durumda değiliz. Bunu nezaketsizlik olarak kabul ederim. İzleme Komitesi 5-6 kişi olacak denildi. Bunlar daha önce Akil Adamlar olarak görev yapmışlardı.

TBMM’de geçen sene terörün sona erdirilmesi ismiyle kanun çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti’nin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.

Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir Milli Güvenlik Kurulu ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

"Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım" beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir." (İMC Tv)