AK Parti kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam partisince Manisa'da düzenlenen iftar programına katıldı, burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında çatışmalara değinen Arınç, "PKK'nın içeride ve Kandil'de 3500 kişilik gücü var. Ama 7-8 ayda 8000 kişi etkisiz hale getirilmiş. Bu neyin nesi?" diye sordu, "Bir şeyler beklendiği gibi gitmiyor" diye devam etti.

Bülent Arınç’ın açıklamaları şu şekilde:

"Elimizin ulaşmadığı yerlerden sorumlu değiliz ama kendi işlerimizden sorumluyuz. Bir defa içeride her gün canımızı acıtan, kanımızı döken uykularımızı kaçıran bir terör var, teröristler var. Bunlarla mücadele yapılıyor. Temmuzdan bu yana ‘8 bin tane terörist etkisiz hale getirildi’ diyoruz. 8 bin.

“Yıllarca terörle mücadelede güvenlik koordinasyonu içinde bulunan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. En basitiyle söylüyorum: İçeride en fazla bin 500, Kandil’de de en fazla 2 bin. Demek ki 3 bin 500 kişilik bir güçleri var. Zaman zaman da girip çıkıyorlar. Bu neyin nesi?

“Dışarıdan hala girişler var. İçeriden hala dağa çıkışlar var. Bir yerde bir şeyler beklendiği gibi üstü örtülmeye çalışıldığı gibi gitmiyor.

“O zaman problemin esasına inecek bu işi terörle, teröristle mücadele noktasında akılcı bir şekilde yapmak zorunda kalacağız.

“Çok şükür bugün güvenlik güçlerimiz hayatlarını hiçe sayıyorlar. Her sabah göreve giderken şahadet şerbeti içecek gibi gidiyorlar. Pırlanta gibi Anadolu evlatları bu memleket için canlarını kanlarını veriyorlar. Bizim de bu işi başarıya götürmemiz gerekir.”

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polis ve askerin yaptığı operasyonlar sonucunda 20 Temmuz’dan bugüne kadar 7.600 PKK’linin yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirildiği yönünde açıklama yapmıiştı.