Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası hakkında konuştu. Gökçek’le aralarında yaşanan tartışmayı hatırlatan Arınç, “O bana siyaseten zarar vermek istedi ama ben siyaseten daha da güçlendim. Ben sabrettim ve kazandım” dedi.

‘PARTİMLE OLAN AİDİYETİM KESİLDİ’

Bülent Arınç, Melih Gökçek’in istifayla ilgili olarak Kanal D’ye açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin bu yılki kampına davet edilmesi ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir cami açılışında kendisine teşekkür etmesi sorulan Arınç, “Hakkımızı iade etti. Partimle olan aidiyetimi kesmişlerdi, şimdi partiyle olan aidiyetimiz kuruldu. Afyon’daki toplantıya da geleceksiniz, partinin kurucusu olarak da her zaman partide söz sahibi olacaksınız dediler. Bunun için teşekkür ettim, Cumhurbaşkanımıza da” diye konuştu.

‘BİR TARTIŞMA YAŞADIK, SONUÇLARINI BEN GÖRDÜM, O DA GÖRDÜ’

Gökçek’in aday gösterilmesine 2009 yılından beri karşı çıktığını söyleyen Arınç, “2009’dan itibaren ben Melih Gökçek’in adaylığına karşı çıktım. 2014’te çok daha fazla karşı çıktım. Sayın Gökçek tekrar aday gösterildi ve ben kendisine oy verdim. O gitti, gidecekti zaten” ifadelerini kullandı.

Gökçek’in istifa sürecine dahil olmadığını belirten Bülent Arınç, “Melih Gökçek hiçbir zaman benim can düşmanım olmadı, kan davalım değildir, aramızda siyasi bir tartışma yaşadık ve bunun sonuçlarını ben de gördüm, o da gördü” dedi.

‘ÇOCUKLARIMLA HELALLEŞSİN’

Arınç, “Gökçek bu yapıya (Gülen cemaatine) Ankara’yı parsel parsel satmıştır” sözlerini ile Melih Gökçek’in “Arınç, darbenin başbakanı olacaktı” açıklamasını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Benim istifamı istiyor, beni FETÖ’cülükle suçluyor. Tabi dünyam yıkıldı. Çocuklarım çok büyük acı çektiler. Onlarla helalleşsin ben bir şey istemiyorum.”