Tutan Dal-Soner Aydın / Demokrat Haber

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin Ankara'da düzenlediği "Barış Mitingi"ne yönelik Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda 86 yurttaş hayatını kaybetti. Saldırıda 186 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları ortak bir açıklama yaparak katliama ilişkin bilgileri paylaştı. İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Miting meydanı Sıhhiye olduğu için o bölgenin girişinde arama yapılacaktı" dedi. Sağlık Bakanı ise 86 can kaybı, 186 yaralı olduğunu açıkladı. Öte yandan İçişleri Bakanı Altınok 86 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından güvenlik zafiyetinin olmadığını söyledi.

"SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ"

Ankara'daki katliam Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Mersin'de de lanetlendi. HDP İl örgütünün çağrısı üzerine Özgür Çocuk Parkında toplanana binler katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Burada kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Selman Günbat, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırının barışa ve demokrasiye yönelik olduğunu söyledi. Bu saldırıların barış umutlarını söndüremeyeceğini belirten Günbat, "KCK'nin ateşkes ilan ettiği gün böyle bir saldırı yapıldı. Tabi bu ateşkes birilerinin işine gelmior. Bunun en büyük örneği bugün yapılan katliamdır. Halklar bu ülkede barışı sağlayacak. Tekrar söylüyoruz 'Size Savaş Yaptırmacağız' ifadelerini kullandı.

"YETERLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMADI"

Ankara'da gerçekleşen katliam öncesi düzenlenecek olan 'Barış Mitingi'nde yeterli güvenlik önleminin alınmadığını belirten Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ruhsar Uçar, "Olay geliştikten sonra ise, olay alanında yaralılara müdahale etmek isteyen doktor arkadaşlarımız güvenlik güçleri tarafında engellenmiş, gaz sıkılarak olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Hepimiz bugün yaşananlar için büyük acı, öfke ve isyan içindeyiz. Yastayız. Ama bu savaşçı, kanlı provokatif saldırıya karşın yine de 'İnadına barış' demeye devam edeceğiz" dedi.

MERSİN’DEN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ    

HDP İl Örgütünün Ankara'dan aldığı bilgilere göre, bombalı saldırı Mersin'den Ankaraya giden gruplar içerisinden, Şebnem Yurtman, Ali Deniz, Cihan Bayram, Metin Peşmen ve Elif Kanlıoğlu yaşamını yitirdi. Öte yandan saldırıda 5'i ağır 30 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.