7 Haziran Genel Seçimlerine az bir zaman kala, bir araştırma şirketi daha anket verilerini paylaştı. Andy-Ar'ın sahibi Faruk Acar, son 10 günde yaptığı araştırmanın sonuçlarını İnternethaber sitesinden Nesrin Yılmaz'a anlattı.

Faruk Acar'ın yorumlarından bazı satır başları şöyle:

VATAN PARTİSİ YÜZDE 2 BİLE DEĞİL

* Vatan Partisi'nin oy oranının yüzde 17 civarında olması mümkün değil. Doğu Perinçek'in partisi böyle bir oy oranı alırsa artık araştırma şirketleri Türkiye'de ne olur bilemiyorum. Bizim bulduğumuz verilerden yola çıkarsak biz diğer kısmındaki partiler arasında Vatan Partisi'nin varlığından söz edebiliriz. Ama bunun yüzde 1'i geçmeyecek düzeyde karşılık bulacağını söyleyebilirim.

AKP'NİN OY ORANI YÜZDE 43-44

* Ak Parti'nin almak istediği oy oranı yüzde 45'ler dolayında, peki bu orana çıkabilecek mi? Onu son hafta göreceğiz. Buradaki opsiyonumuz, Tayyip Erdoğan'ın son hafta bir hamle yapacağına yönelik bir beklentimiz olmasından kaynaklanıyor. Son yaptığımız araştırmaya göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 43-44.

CHP NE DURUMDA?

*CHP, desteklenme oranı yüksek bir trende oluşmuş durumda, belki inandırıcılık noktasında o kadar yüksek bir baz elde edemiyoruz ama neticede projelerini konuşturan ve seçmeni etkileyen bir CHP algısından söz edebiliriz. Son yaptığımız araştırmaya göre CHP'nin oy oranı yüzde 25-26.

MHP'NİN OY ORANI BİR MİKTAR AZALABİLİR

* HDP'nin yükselişiyle birlikte doğal yükselişe sahip olan MHP'nin bugün itibariyle bunu koruduğunu görüyoruz ama milli ittifak'a bir yönelme olabilir ve MHP'de kısmi ölçüde bir düşüş olması açıkçası sürpriz olmaz. Yüzde 18-17'lerdeki oy oranı bir miktar azalabilir. Son yaptığımız araştırmaya göre MHP'nin oy oranı yüzde 17-18.

HDP SINIRDA, AMA ŞİMDİDEN SEÇİMİN GALİBİ

* HDP ilk başladığı gibi bir rüzgarının olduğundan söz edemeyiz ama nereye gidersek gidelim her şeye rağmen HDP yine seçimin baş aktörü olmaya devam ediyor. Dolayısıyla her yerde HDP'nin barajı geçip geçmeyeceği hala konuşuluyor. 7 Haziran gecesi en fazla dikkat edilmesi gereken alanın dördüncü parti olan HDP'ye yöneleceği ve bütün projeksiyonların HDP'nin aldığı oy oranlarına göre olacağını söylemek mümkün. Aslında seçimin galibi olarak HDP'nin çıkacağını bugünden söylemek çok sürpriz ve yanlış tespit olmaz. Ama hala baraj sınırında olduğunu söyleyebiliriz. Son yaptığımız araştırmaya göre HDP'nin oy oranı yüzde 9-10.