KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, müzakere çağrılarına yönelik bir deklarasyon yayınladı.

KCK, Kürt sorununda çözüm için adım atması gerekenin AK Parti olduğunu savunarak, “AKP adım atacağını Türkiye halklarına taahhüt etmeli” dedi.

Açıklamada, bunun sağlanması durumunda, atılacak adımlar ve karşılıklı taahhütler çerçevesinde gerekli sorumluluğun yerine getirileceği belirtildi.

KCK’nin bu deklarasyonunu ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş değerlendirdi.

DİHA’ya konuşan Alper Taş barış için en yakıcı süreçlerden geçildiğini ifade ederek, şunları ifade etti:

"Daha önce yaşanmış çözüm süreci deneyiminden yararlanarak, geçmişte yaşananların eleştirisi, eksikliği üzerinden Kürt sorununun barışçıl, demokratik yollarla çözümü için yeni bir süreci başlatmanın tam zamanı. Bölge ve ülke yangın yeri. Hepimizin bir barışa ihtiyacı var. O yüzden KCK'nin yeniden çözüm masasına hazırız söylemi önemli. PKK'nin silahlı saldırılara, bombalı saldırılara son vermesi gerekiyor. Devletin de barışçıl, demokratik çözüm yollarının önünü açması gerekiyor. Bu konuda da atılması gereken en önemli adım özellikle kilit bir rolde olan, kilit bir noktada duran Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması gerekiyor."

Taş, ÖDP olarak Kürt sorununun demokratik çözümünden yana olduklarını ve ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacaklarını da belirtti.