Aleviler, AKP Düzce Milletvekili İbrahim Kokrmaz'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Din, iman, peygamber dendiği zaman sen bize ahlak dersi verecek en son kişi bile değilsin. Sana guslün şartını sorsam bir tane bile söyleyemezsin," sözlerine tepki gösterdi; "Kılıçdaroğlu nezdinde tüm Alevilere saldırmaktadır," dedi.

Konuyla ilgili olarak Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu tarafından yapılan "Meczupluğunu Alevilere saldırarak kapatamazsın" başlıklı açıklamada, "Kendisini Hz. İbrahim, kardeşini de Hz. Muhammed ilan eden AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz  kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu’na cevap verirken Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğini hedef almakta ve aslında Kılıçdaroğlu nezdinde tüm Alevilere saldırmaktadır," denildi.

"EGEMEN İSLAM ANLAYIŞIN BAKIŞIYLA ALEVİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMİDİR"

İbrahim Korkmaz'ın, Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Din, iman, peygamber dendiği zaman sen bize ahlak dersi verecek en son kişi bile değilsin. Sana guslün şartını sorsam bir tane bile söyleyemezsin.” sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "egemen İslam anlayışın bakışıyla Alevilere yönelik nefret söyleminde bulunmaktadır," diye belirtildi.

"LANETLE KINIYORUZ"

Açıklamada;

Bu söylem yüzlerce yıldır bu topraklarda Alevileri dışlamak, ötekileştirmek hatta katli vacip fetvalara gerekçe oluşturmak için kullanılmış sözlerdir.

Biz Alevilikte bunlar var mı, yok mu tartışmasına girmiyoruz. Çünkü bunların Alevi inancında olup olmaması kimseyi ilgilendirmez.

İbrahim Korkmaz kendi meczupluğunu Alevilere saldırarak ört bas etmeye kalkışmasın.  İbrahim Korkmaz gibi kendini peygamber ilan eden meczuplar siyasi farklılıkları ve siyasi itirazlarınızı insanların inançları üzerinden kurmak yerine bilgi, birikim, iş, icraat üzerinden kurmayı denesinler," denildi.

Savcıların göreve çağırıldığı açıklamada, "Bir vekil olan İbrahim Korkmaz nezdinde bu tür ayrıştırıcı, ötekileştirici dil kullanan tüm kişileri lanetle kınıyoruz," denildi.

Kaynak: Demokrat Haber