Çok sayıda Alevi örgütü, "Cizre Kerbela olmayacak" sloganıyla Cizre'ye gelerek incelemelerde bulundu. Kentin saldırılarda harabeye dönüşen sokaklarını gezen heyet üyeleri, gördükleri karşısında halka vahşet uygulandığını ifade etti.

Uygulanan sıkıyönetim süresince 21 kişinin asker ve özel harekat polisleri tarafından katledildiği Cizre'de yaşananları yerinde görmek üzere oluşturulan heyetlerin kente ziyaretleri devam ediyor.

Kente bugün de "Cizre Kerbela olmayacak" sloganıyla aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Kani Kaplan, Demokratik Alevi Derneği Temsilcisi Hülya Yer, HDP MYK Üyesi Hatice Altınışık ile Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri başkan ve yöneticilerinden oluşan bir heyet geldi.

Temasları kapsamında önce HDP ve DBP ilçe örgütleri binasına gelen Alevi örgütleri temsilcileri, daha sonra halka yönelik en yoğun saldırıların yaşandığı Nur Mahallesi'ne geçti.

Mahalle sakinleri ile görüşen heyet üyeleri, maruz kaldıkları saldırılara dair bilgi aldı.

'ORTAK MÜCADELEYLE KENDİ DEĞERLERİMİZİ YAŞARIZ'

Nur Mahallesi'nde bulunulan temasların ardından heyet, yaşamını yitiren 21 kişi için Cudi Mahallesi'nde kurulan taziye evine geçti.

Heyet adına konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, bu ülkede artık böyle saldırı ve katliamların yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Bu ülkede bir daha bunlar yaşanmasın istiyoruz. Bu ülkede gençlerimiz, Kürtler, Türkler, Alevi çocuklarının ölmesini istemiyoruz. Bizler Alevi örgütleri olarak bu katliamlarını durdurabilmek için Cizre'yi ziyaret ettik. Bizler ortaklaşan mücadeleyi örgütlersek, sizler kendi topraklarınızda kendi türkülerinizi söylersiniz, çocuklarınızı kendi dillerinde okula gönderirsiniz, bizler de kendi inancımızı, kendi değerlerimizi inandığımız gibi, değerlere kıymet biçtiğimiz gibi inancımızı yaşarız" dedi.

'KENDİ ÇOCUKLARINI SAVAŞA GÖNDERSİNLER'

Ortak duruş ve ortak yaşam örmenin olası saldırıları durdurmak için önemli olduğunu da kaydeden Düzgün, şunları söyledi: "Biz istiyoruz ki ne Kürt'ün, ne de Türkün çocuğu ölsün. Eğer bunlar gerçekten savaşmak istiyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler. Kendileri savaşa gelsinler. Ama özel harp dairesini, kontra-gerillaları, IŞİD'in çetelerini buraya gönderip bu halkı katletmesinler."

Yapılan konuşma sonrası ailelerle vedalaşan heyet üyeleri, daha sonra kentten ayrıldı. (ETHA)