Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını savunan Erdoğan, ABD’li uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile ilgili tartışmalara değindi.

McKinsey'den fikri danışmanlık dahi alınmayacağını söyleyen Erdoğan, "Bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz" şeklinde konuştu.

Erdoğan şu değerlendirmelerde bulundu:

“Son günlerde finansal danışmanlık şirketi üzerinden yapılan tartışmalar bizi töhmet altında bırakarak ülkemizi aynı cendereye sokma girişiminden ibarettir. Biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Biz göreve geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. 2013’te bu borcu sıfırladık. IMF’ye borcu sıfırladık. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmayacağını biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.”

Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle hedeflerimize ulaştıracağız. Her türlü yatırıma, desteğe açığız. Yeter ki bunun bedelini bize, egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. İşte o zaman külahları değişiriz.

Son günlerde finansal danışmanlık şirketi alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalar ülkemizi aynı cendereye sokma gayretidir. Hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Ana muhalefetin başındaki zat şunu iyi bilsin, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması konusunda ne kadar kararlıysak bu konuda da o kadar kararlıyız.

BERAT ALBAYRAK NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın bu sözlerinden kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında ABD'nin uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile anlaştıklarını duyurmuştu.

‘YORUMLAR CEHALETTEN DEĞİLSE İHANETTENDİR’ DEMİŞTİ

McKinsey ile yapılan anlaşma kamuoyunda büyük tepki toplarken, Albayrak eleştirilere yönelik yaptığı açıklamada, "Birçok firmadan Dönüşüm Ofisi ile ilgili biz raporlama aldık. Sadece bu firmadan değil. Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında kendi milli aklımızı ortaya koyarak ofisi kurduk. Ofisin başında biz varız. Yarın öbür gün başka akıllara da soracağız. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettir" ifadelerini kullanmıştı.