İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş ile ilgili kararını değerlendirdi.

İYİ Parti’nin HDP’ye karşı tutumunun net olduğunu ifade eden Akşener, HDP’yi ‘terör’ sözcülüğü ile suçladı.

Akşener, "İYİ Parti'nin, HDP ve benzerleriyle ilgili tavrı ve duruşu gayet nettir. Terör örgütünün sözcülüğünü yapanların gölgesinin bile düştüğü yerde, İYİ Parti'nin işi olmaz. Şimdi AİHM kararı üzerinden esip gürlüyor; ama AİHM'in kararıyla ilgili olarak yapılması gereken şey bellidir. Türk yargısı davayı bir an önce karara bağlamalı ve Türk milleti adına vereceği cezayı açıklamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Bizi bağlamaz' demesi ise yeni bir papaz hikayesidir” dedi.

AKP’nin yeniden çözüm sürecine dönmeye çalıştığını savunan Akşener, “Bakın bunlar kavga ediyormuş gibi yapıyor; ama kapı arkasında başka bir iş dönüyor. AK Parti'den bir heyeti Almanya'ya gönderdiler. Niçin? Federasyon modelini incelesinler, diye. Heyet açıkladı, 'Federal sistemle ilgili bilgi alıverişinde bulunduk. Program çok verimli geçti' dediler. Bunlar, bir yandan yeni açılım masaları kurmanın işaretlerini veriyor bir yandan da millete nutuk atıyor. Federasyon hevesiyle devleti hendeğe sürüklemişlerdi. İçlerinde ukde kalmış ki tekrar deniyorlar. Şöyle olur, böyle olur, diye lafı uzatmayacağım. Erdoğan'ın federasyon arayışıyla ilgili söyleyeceğim şudur; yap da görelim" ifadelerini kullandı.