HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde düzenlenen etkinlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişiklik paketinin AKP’lileri de ikna etmediğinin savunan Yıldırım, “Bu partiyi kuranları, başbakanlık, meclis başkanlığı, cumhurbaşkanlığı yapmış olanları ikna edemeyenler bu halkı ikna edemezler. AKP’nin bile tamamının olmayan paket bütün halkların paketi olabilir mi?” dedi.

“Bütün Türkiye için kötülükler getirecek bir pakete karşı duruyoruz” değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, “BM ve AB raporlarında diyorlar ki Sur ve Cizre’de hükümet insanlık suçu işledi. Bunlar 2 yılda hangi suç ve günahlara bulaştıklarını iyi biliyorlar. Öyle bir sistem getirmek istiyorlar ki suçlarının hesabı sorulmasın, kimse onları yargılamasın“ ifadelerini kullandı.

 “Mücadelemiz Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın özgürlüğünü sağlayacak” ifadelerini kullanan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, şöyle konuştu:

Kürdistan’da yürütülen baskı politikalarına karşı Bismil halkının sokağa çıkması zulmün onları yıldırmadığı anlamına gelir. Baskı politikalarına artık dur demek için 16 Nisan’da büyük bir kararlılıkla hayır diyeceğiz. 15 yıldır iktidarda olan AKP evet’i örgütlerken bu ülkeye huzur geleceğini söylüyor. Peki, şimdi huzur var mı? Onların yalan politikalarını yükselten, yoksulluğu derinleştiren, nefret dilini kullanan AKP iktidarına ve onun zihniyetine her alanda hayır diyeceğiz. 16 Nisan’da hayır’ı yükseltmek hepimizin boynunun borcu olsun. Şırnak’ı, Cizre’yi Sur’u, Nusaybin’i yok etmek isteyen bu zihniyetin karşısında duracağız. Barış için demokrasi için mücadele edeceğiz. Bu mücadelemiz Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın özgürlüğünü sağlayacak.

HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

2 yıllık baskı politikalarına, çökertme planlarına ve OHAL’e rağmen kirli savaş politikalarını buruşturup çöpe atan ve yeniden uyanan Bismil halkına selam olsun. Önümüze konan, bu halka ne fayda sağlayacağı belli olmayan bu paket 80 milyonun paketi olamaz. Bu partiyi kuranları, başbakanlık, meclis başkanlığı, cumhurbaşkanlığı yapmış olanları ikna edemeyenler bu halkı ikna edemezler. AKP’nin bile tamamının olmayan paket bütün halkların paketi olabilir mi? Bu paket barışa karşı savaşın, zenginliğe karşı fakirliğin, enflasyonun paketidir. Bütün Türkiye için kötülükler getirecek bir pakete karşı duruyoruz. BM ve AB raporlarına yansıdı. Diyorlar ki Sur ve Cizre’de hükümet insanlık suçu işledi. Bunlar 2 yılda hangi suç ve günahlara bulaştıklarını iyi biliyorlar. Öyle bir sistem getirmek istiyorlar ki suçlarının hesabı sorulmasın, kimse onları yargılamasın.

Barış özgürlük isteyen halkımızla gurur duyuyoruz  ifadelerini kullanan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Bütün yöneticilerimizle, bütün vekillerimizle onurlu bir barıştan ve özgürlüğünden vazgeçmeyen, tüm zulme rağmen “onurlu barış”, “özgürlük” diyen halkımızla onur duyuyoruz. Sizlere hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Büromuzun açılışına, hayırlı buluşmamıza vermiş olduğunuz destek için sizlere müteşekkiriz. Bu coşkunuz, bu sahiplenişiniz hayırların müjdecisidir” dedi.

Barış sürecinin Kürtlerin Suriye’deki kazanımları nedeni ile bitirildiğini savunan Baydemir, Müzakere masasını devirdiler, tek bir nedeni vardı; Kürt Suriye’de anasını görmesin, Kürt statüye kavuşmasın. Tek başına iktidar olmak üzere kardeş kavgasını Suruç’tan Ankara Gar patlamasına kadar sürdürdüler. “Tek başına bizi iktidar yapın” size istikrar verelim dediler. Sonuç olarak bu ülkeye kaosu dayattılar. Savaş politikasına boyun eğmeyeceğiz. Bizim hayır’ımız savaşa hayırdır. Bizim hayır’ımız OHAL rejimine hayırdır. Bizim hayır’ımız Kürt düşmanlığına hayırdır” diye konuştu.